Ultima actualizare: ieri, 19:37
Locale

Dorel Coica nu se lasă. Aduce Trupa Odeon cu Pavel Bartoș la Satu Mare, cu sprijinul Avram Iancu

Pavel-Bartos-2Cu toate că majoritatea consilierilor locali sătmăreni (UDMR şi PNL) s-au opus finanțării unui mini-festival de teatru la Satu Mare de Zilele Orașului, prin care să fie inaugurat sediul reabilitat al Teatrului de Nord, primarul Dorel Coica nu se lasă. Cu bani din sponsorizări, proveniți de la Societatea Culturală ”Avram Iancu”, trupa ”Odeon”, la care activează și actorul Pavel Bartoș, va susține totuși un spectacol la Satu Mare.

Primarul Dorel Coica a afirmat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, la care au mai participat managerul Teatrului de Nord, Vasile Țăranu, precum și directorul artistic al secției române, Andrei Mihalache, că pe data de 24 mai, cu începere de la ora 19.00, trupa ”Odeon” va susține un spectacol cu piesa Svejk , Pavel Bartoș fiind actorul principal.

Am văzut că a fost o oponenţă din partea consilierilor UDMR şi PNL să inaugurăm acest teatru, nu am renunţat la idee şi vă anunţăm oficial că vom avea un spectacol de teatru în ziua de 24 mai de la ora 19. Nu se va face nicio deschidere oficială, nu va fi niciun festivism, nu se va tăia nicio panglică. Deschiderea oficială probabil o s-o facem cu altă ocazie, probabil cu ocazia organizării uni festival de teatru la Satu Mare şi nici de Zilele Partium. O să stabilim noi în continuare calendarul de inaugurare oficială. Prin bunăvoinţa fundaţiei Avram Iancu, şi în mod oficial ţin să-i mulţumesc d-lui Mircea Dobra pentru implicare, am găsit resursele materiale pentru a invita trupa de Teatru Odeon, împreună cu sătmăreanul nostru Pavel Bartoş. Şi l-au dorit foarte mult sătmărenii să îl aibă în mijlocul lor. Am încercat şi am reuşit cu ajutorul fundaţiei Avram Iancu“, a declarat Coica.

Pentru acest spectacol s-au pus în vânzare 300 de bilete, la prețuri de 35 și 25 de lei, care pot fi procurate, începând de mâine, de la Agenția Teatrală.

Trupa Odeon a solicitat 1.000 de lei pentru spectacol plus cheltuieli de deplasare, bani ce vor fi asigurați de Societatea Patriotică ”Avram Iancu” Satu Mare.

De asemenea, pe data de 26 mai, în Sala Studio va avea loc și un spectacol prezentat de o trupă de teatru din Ungaria.

Andrei Mihalache a afirmat că le-a fost rușine să le spună celor de la ”Odeon” să nu mai vină după ce le-a fost făcută invitația, iar Vasile Țăranu a precizat că pentru organizarea acestui spectacol au intervenit oameni de bine de la toate partidele.

Demn de remarcat este și faptul că în zilele de 2 și 3 iunie va fi organizată acțiunea ”Zilele Porților Deschise la Teatrul de Nord”. În aceste două zile, sătmărenii interesați vor putea vizita clădirea reabilitată a teatrului sătmărean între orele 10.00 și 18.00.

29 comentarii

 1. carina Răspunde

  Felicitări d-le Primar pentru organizarea acestui spectacol dr calitate cu trupa Odeon!

 2. paul Răspunde

  traiasca campania electorala cand noi satmarenii prosti primim ce ar trebui sa primim in cei 4 ani de mandat. poate ar trebui sa fie alegeri in fiecare luna si noi sa ne lasam cumparati zilnic cu evenimente deosebite si cu impliniri remarcabile. Cum ar fi daca ni s-ar promite in fiecare luna un pod peste somes?????? am fi orasul cu celele mai multe poduri virtuale si cu cei mai frustrati locuitori. Oare satmarenii se vad ieftin? Asta e intrebarea…

  • traian Răspunde

   Daca o sa fie lasat se va face si podul acela ! Nu va ganditi ca pana la Coica nici macar nu au avut curajul sa propuna asa ceva desi era nevoie . Sau avem nevoie de pod numai de cand este el primar? Clar ca votul meu o sa mearga catre Coica astfel dandu-i ocazia sa finalizeze proiectele incepute !

 3. Romanul Răspunde

  Asta ne mai lipsea, oligofrenu asta invitat, in rest totul e perfect, toate drumurile-s asfaltate, toate blocurile au izoltie, peste tot avem statii de bus, avem 4 poduri peste Somes. Doar p… asta ne mai lipsea.

  • Daniel Răspunde

   Da dumneata crezi ca acest primar este Praslea cel Voinic sa le faca pe toate in 4 ani cand altii nu au facut nimic in 10? Foarte bine ca aduce aceasta trupa in Satu Mare , ca sunt si oameni care iubesc teatrul!

   • Romanul Răspunde

    Nu, eu nu cred ca nici Praslea, e doar un alt hot corput ca restu, doar cu alt ambalaj. Spune-mi daca o arzi asa, ce a facut in 4 ani, ce n-au facut ceialalti in 10, cand zic 4, ma refer la 4 ani, nu la ultimele 4 luni din mandatul lui. Uite, incep eu: a demolat garaje.

    • Balamuc Răspunde

     Proiectul demolarii garajelor a fost aprobat de vechii consilieri, de pe vremea lui Gyusy, nu?!

 4. caine Răspunde

  ba omule, lasa-ne cu ofertele astea in timpul campaniei !
  fa dracu drumurile si aparatul administrativ sa functioneze, ca n-ai avut vreme de 4 ani.

  • un cetatean... Răspunde

   A inaugura un teatru nu este o oferta . Este ceva de care cetatenii au nevoie . Nu totul se reduce la politica!

   • cineva Răspunde

    …, na fost primararul vostru oltean la un spectacol de teatru in viata lui! Acuma ii arde de teatru, iarasi vrea sa fure munca altuia. Reabiltarea teatrului a inceput inainte sa fie el primar. Daca era dupa el, teatru era demolat.

 5. Joker7 Răspunde

  Pot sa încerc să traduc?

  ”După ce a încercat să organizeze această mișcare electorală pe banii sătmărenilor, Dorel Coica nu se lasă: va organiza evenimentul electoral pe banii sponsorilor”

 6. Satmarean Răspunde

  Ba dobitocilor da nici cum nu e bine ?și ne uitam la alte orașe?niște nenorociti.la noi nu ar trebui sa fie nimic ca asa e mai bine nu?

 7. mirela Răspunde

  FELICITARI! MERITA SI SATMARENII UN SPECTACOL CARE LA BUCURESTI SE JOACA CU CASA INCHISA!B

  • Canigula Răspunde

   Si tu crezi ca o trupa (asa cum spui tu) care joaca cu casa inchisa la Bucuresti, vine sa joace un spectacol la Satu mare pentru doar 1.000 lei + cheltuieli de deplasare????
   Asta e prosteala pe fata. restul banilor sunt bani negri ai PSD-ului, care in cardasie cu societatea Avram Iancu ii fac campanie electorala lui Coica.

   • mariana Răspunde

    Daca nu face nimic atunci de ce nu face? Acum ca face ,de ce face ? Pe unii chiar nu ii mai inteleg! Invidia e mare!

   • ruth Răspunde

    10 000 euro prestatia + 1000 lei transportul + cazarea la aurora ( alt psd ist) asa se calculeaza .Si cica nue campanie ?!? asa se spala negrii!pam pam….

 8. romica Răspunde

  Nu pricep de ce atata inversunare pentru ca se joaca o piesa de teatru intr-o cladire reabilitata. Doar de aceea s-a innoit teatrul ,pentru noi, locuitorii orasului. Felicitari domnului primar!

  • cineva Răspunde

   Da ce are primarul tau cu reabilitarea teatrului? Ce a facut el? NIMIC!!!

 9. nicu Răspunde

  Daca un spectacol costa 1.000 lei+cheltuieli de deplasare concediati toti angajatii de la Teatru.Bugetul local va fi mai bogat iar satmarenii vor vedea trupe diferite.Totusi cred ca acest tarif este cel de pe factura,diferenta pana la costul real se va da la plic.

 10. babut Răspunde

  de când e Bartos sătmărean??? Omul e nascut la Miercurea Ciuc , https://ro.wikipedia.org/wiki/Pavel_Barto%C8%99. Băi dorele, coiuț, cum vrei să-ți mai spun, Bartoș e la fel de sătmărean ca tine. Adică deloc. Iar dacă tu atâta înțelegi din ce ai de făcut, și anume să te încorzi să aduci o vedetă de iarmaroc, du-te și lasă-ne.

 11. Bratianu Răspunde

  Daca e atat de iubit Bartos in Satu Mare, de ce mai e nevoie de sponsorizari? Adica, sa vanda omul si trupa lui bilete si sa-si acopere cheltuielile. Nu asa e logic? Sau vor curge invitatiile rosii ca la concertul Directia 5? PS domnul primar ar cam trebui sa-si dea afara sfatuitorii din jurul lui, pentru ca l-au dezinformat legat de originile domnului Bartos. O fi simpatizat, o fi jucat in Satu Mare, dar un lucru e clar, nu e satmarean!

  • carcotas Răspunde

   Coica confunda Satu Mare cu M.Ciuc,10000Euro cu 1000 de lei iar orasul cu propria feuda.

 12. Gigi Răspunde

  Ma frate,ce dracu satmarenii nu au fost atit de dobitoci.Ce dracu este cu ei,daca vine o trupa de teatru,nu este bine,pai atunci fratilor sa raminem in rahat.Daca niste dobitoci s-au opus ce aveti cu cei ce dau bani,sa fie sanatosi noi mergem la teatru,ma doare undeva de cei ce dau banii.

 13. adriana Răspunde

  MOR DE INVIDIE TOTI FRUSTRATII!!! :).Coica a FINALIZAT un proiect care er pe moarte! Putem si noi sa mergem si noi intr-un teatru adevarat la un spectacol adevarat fara sa topaiti ca si CRETINII? 🙂

 14. laurentiu Răspunde

  BRAVO COICA!De azi sunt bilete? Abia astept sa vedem “Odeonul” si mai ales pe PAVEL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.