PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Inaugurarea Teatrului de Nord, respinsă din nou. Coica dă vina tot pe UDMR

Proiectul de rectificare a bugetului municipiului Satu Mare, care prevede alocarea sumei de 150.000 de lei pentru inaugurarea Teatrului de Nord, nu a fost adoptat nici în şedinţa de astăzi a Consiliului Local.  Consilierii UDMR şi cei de la ALDE s-au abţinut de la vot, iar voturile PSD nu au fost suficiente pentru ca proiectul să fie adoptat.

 Proiectul nu va primit aviz favorabil de la niciuna dintre comisii. Liderul grupului UDMR, Masculic Csaba, a spus că această clădire reabilitată încă nu este pusă în funcţiune, chiar dacă a fost recepţionată, și prin urmare nu se poate organiza niciun spectacol.

Având în vedere acest deziderat, nepunerea în funcţiune a acestei clădiri, este clar că nu este aplicabil aliniatul 4.1. din art. 30 din legea menţionată, ca atare nu se poate organiza la ora actuală niciun spectacol“, a spus Masculic.

Proiectul a primit doar votul consilierilor PSD. Cei de la UDMR şi ALDE s-au abţinut. După şedinţă, primarul Dorel Coica a făcut o declaraţie de presă, în care a dat din nou vina pe cei de la UDMR.

Nici de data aceasta  nu a trecut acest proiect. Consilierii UDMR au evoluat în sensul că nu au mai votat împotrivă ci s-au abţinut, aşa cum au făcut şi cu mall-ul şi cu toate proiectele importante pentru municipiul Satu Mare. Deci nu doresc practic să inaugurăm acea clădire. Nu era vorba despre o inaugurare oficială, era vorba despre organizarea unor spectacole de teatru cu ocazia sărbătoririi a 20 de ediţii de la sărbătorirea Zilei municipiului Satu Mare. Nu doresc, nicio problemă, o să reluăm acest proiect în luna iulie, când sper să nu mai aibă o majoritate. S-au opus absolut, au găsit tot felul de motivaţii, toate autorizaţiile sunt în regulă, clădirea este predată prin hotărâre de Consiliu Local Teatrului, deci nu mai există nicio motivaţie să nu fie de acord. Ăştia sunt consilierii UDMR şi aşa au făcut timp de patru ani”, a spus Coica.