PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mesajul lui Eugen Chioran pentru candidaţii cu probleme morale: Să se retragă! (VIDEO)

Fostul şef al Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii Satu Mare, Eugen Chioran, candidat independent pentru un post de consilier local în municipiul Satu Mare, a postat astăzi pe Youtube un clip în care le recomandă candidaţilor cu probleme morale să se retragă din cursă.

El a explicat că o calitate esenţială a unui candidat este integritatea.

Dacă nu ai integritate morală nu vei putea avea rezultate, vei fi supus mereu ţintei şi atacurilor celorlalţi. De aceea, chiar îi sfătuiesc pe cei care cred că au anumite probleme de moralitate, şi în special sunt certaţi cu legea, să-şi retragă sau să se retragă din activitate, pentru că nu se poate concepe ca în fruntea unei comunităţi să ai un om care până la urmă poate fi luat de model, dar el nu poate fi un model“,a s pus Eugen Chioran.

Candidatul independent consideră că persoana care vrea să ocupe o astfel de funcţie trebuie să aibă în primul rând experienţă.

Un om care să lucreze în administraţie, fie că este în Consiliul Local, fie că vrea să fie primar, în primul rând trebuie să aibă unele calităţi care au fost verificate în practică. Eu cred că un candidat şi viitor consilier, cum vreau eu să fiu, în primul rând trebuie să dispună de raţiune. Suntem bombardaţi cu tot felul de informaţii, care trebuie bine verificate, decantate, iar candidatul, consilierul, primarul, trebuie să le înlăture pe cele care nu sunt esenţiale şi să ştie să le adopte pe cele care sunt în concordanţă cu legislaţia. Un asemenea om trebuie să înţeleagă procesele şi fenomenele ce au loc în natură şi în societate“, a mai spus Chioran.

Ela  spus că prioritate zero este realizarea unei centuri de ocolire, nu neapărat podul peste Someş.

Dacă s-ar fi făcut atâtea poduri câte s-au promis, astăzi aveam autostradă pe Someş“, a punctat Chioran.