PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Posibilă grevă generală la Transurban. Conducerea și sindicatul nu au ajuns la o înțelegere

Angajații Transurban SA Satu Mare ar putea intra săptămâna viitoare în grevă generală, lucru ce ar putea bloca transportul în comun din oraș. Directorul societății, Ionuț Bujor, a afirmat astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local, că încă nu s-a ajuns la o înțelegere cu sindicatele.

”Am avut până acum șase runde de negocieri cu reprezentanții sindicatelor dar încă nu am ajuns la o înțelegere. Ultima întâlnire cu sindicatul urmează să aibă loc luni. Dacă nu ajungem la o înțelegere, atunci este foarte posibil ca atunci să fie declanșată o grevă generală, lucru ce ar bloca transportul public în comun. Dacă am da curs cerințelor sindicatului atunci am depăși bugetul societății și am încălca legea. Dacă se ajunge la o situație de reorganizare a societății am putea satisface cerințele sindicatului, dar acest lucru durează până la trei luni”, a precizat Ionuț Bujor.

Consilierul local PNL, Adrian Albu, a făcut un apel la angajații SC Transurban SA Satu Mare să aibă răbdare până după alegerile locale.

”Le înțelegem problemele, suntem de acord cu ele, dar suntem, blocați de lege. Ne angajăm ca după alegeri ca reprezentanții Consiliului Local să participe la discuțiile cu sindicatul de la Transurban. Suntem la 10 zile înainte de alegeri și nu trebuie să transformăm această problemă în una politică”, a afirmat Adrian Albu.