Ultima actualizare: ieri, 22:02
Locale

Posibilă grevă generală la Transurban. Conducerea și sindicatul nu au ajuns la o înțelegere

transurban2Angajații Transurban SA Satu Mare ar putea intra săptămâna viitoare în grevă generală, lucru ce ar putea bloca transportul în comun din oraș. Directorul societății, Ionuț Bujor, a afirmat astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local, că încă nu s-a ajuns la o înțelegere cu sindicatele.

”Am avut până acum șase runde de negocieri cu reprezentanții sindicatelor dar încă nu am ajuns la o înțelegere. Ultima întâlnire cu sindicatul urmează să aibă loc luni. Dacă nu ajungem la o înțelegere, atunci este foarte posibil ca atunci să fie declanșată o grevă generală, lucru ce ar bloca transportul public în comun. Dacă am da curs cerințelor sindicatului atunci am depăși bugetul societății și am încălca legea. Dacă se ajunge la o situație de reorganizare a societății am putea satisface cerințele sindicatului, dar acest lucru durează până la trei luni”, a precizat Ionuț Bujor.

Consilierul local PNL, Adrian Albu, a făcut un apel la angajații SC Transurban SA Satu Mare să aibă răbdare până după alegerile locale.

”Le înțelegem problemele, suntem de acord cu ele, dar suntem, blocați de lege. Ne angajăm ca după alegeri ca reprezentanții Consiliului Local să participe la discuțiile cu sindicatul de la Transurban. Suntem la 10 zile înainte de alegeri și nu trebuie să transformăm această problemă în una politică”, a afirmat Adrian Albu. 

26 comentarii

 1. Satmareanul Răspunde

  Bujorel a ajuns acolo unde a fost pus sa faca dupa cum fluiere conducerea PSD, si acuma se vede unde s-a ajuns cu acest lucru, ca director fiind sa spui angajatilor “primarul va transmit sa stati linistiti ca ati furat destul ” este o rusine, si o rusine pentru tineretul satmarean ca el nu este un exemplu bun, este un copil care gandeste cu capul conducerii PSD, neavand materie cenusie … grav foarte grav

  • satmarean Răspunde

   Te apuci sa comentezi aiurea-n tramvai! Il cunosti? Stii ca e unul dintre cei mai apreciati directori de catre Consiliul local? Transurbanul a stagnat in ultimii 6-7 ani pana cand a venit “copilul” asta care a inceput miste lucrurile, sa faca curatenie, sa insufleteasca societatea de transport. Faptul ca soferii vor sa ii faca greva cu cateva zile inainte de alegeri nu iti da cu virgula? Cine sa aiba interes sa creeze deranj in transport acum? Mi se pare extrem de superficial sa postezi un rahat de comentariu cand nu stii despre ce e vorba de fapt.

   • Sofer Răspunde

    Toata lumea de la noi stie cine o inceput sa frece pe toti de la birouri si din hala. Stim de ce o ajuns copilu asta director

 2. Copil neatent Răspunde

  Directorul copil neatent marca PSD habarnist total, ca in timpul lui Ceausescu, daca nu pricepi la nimic, devii mare director, trist, foarte trist

 3. asder Răspunde

  Bujorele, ce zici de asta: Dj ionica isi face laba pe autobuze.

 4. comentariu Răspunde

  “Bujorel cum il numesti tu Satmareanul are toate calitatile necesare pentru a conduce aceasta societate!!!”Copilul acesta lucreaza cu si pentru angajatii Transurban, un om competent, cooperant, constiincios si ce e mai important, da dovada de integritate in tot ceea ce face.
  Pe scurt este este un model pentru societate si pentru cei cu care lucreaza!
  Cei ce sunt nemultumiti n-au decat sa plece, intr-un final fiecare om este responsabil pentru soarta sa…asa ca aceste comentarii fara sens nu-si au rostul si locul!

 5. Kis Robert Răspunde

  Sindicatul cere doar atăt ca să se respectă contractul colectiv de muncă acceptată și semnată de conducere.
  Așa cum ne obligă și Legea.
  Dacă ai fost de acor și ai semnat trebuie doar respectat.

  • gogu Răspunde

   Eu cred ca minti mister Robert! Ia spune, ce ti-a zis nenea Gyusi, cum sa faci? Ti-a dat frau liber si a zis sho pe el! Lumea e mica si vorbeste, sa stii!

  • Robi Răspunde

   Culmea, cand se fura motorina aveati si salarii mai mici si fara sporuri, dar n-ati facut nicio greva! Acum v-ati gasit??? Va deranjeaza ca nu mai puteti fura datorita lui Bujor? Domnul “lider” de sindicat, ti-a promit Gabor lapte si miere dupa alegeri daca faci scandal acum? Vezi ca poate iese Coica si iti strica calculele!!! Oricum, rusine sa va fie ca faceti jocuri politice murdare!!!

 6. Alfredo Răspunde

  Cand ati facut greva japoneza saptamana trecuta ai spus in interviu la ITV ca vreti 350 lei in plus la salariu. Acum spui ca nu se respecta contractul colectiv de munca. Unde e adevarul? Ca incepi sa te incurci in ce sustii si sa pozezi in ceva ce nu esti…

 7. Kis Robert Răspunde

  Eu zic în felul următor hai săți arăt ce scrie în contract și să vedem cine minte mister gogu.
  Eu pot dovedi ce susțin prin, acte negru pe alb. Este semnat de angajator, dar nu vor să respect CCM.

  • gogu Răspunde

   Eu nu zic ca nu ai dreptate, doar ca nu esti constant in ceea ce ceri, odata una, odata alta. Hotaraste-te ce vreti si pe urma faceti in asa fel incat sa fie bine, ca daca va opriti ca muierile ca voi nu mai vreti sa circulati inseamna ca aveti alte interese. Punct!

 8. Kis Robert Răspunde

  D-l alfredo de la Transurban te rog frumos să te uiți mai atent la interviul acordat la ITV. Că acolo nu este vorba de suma respectivă.

 9. Sindicat Răspunde

  SINDICALIȘTII AU FOST PUȘI DE GABOR CHERESCHENY SA FACĂ GREVA.

 10. satmarean Răspunde

  Astia cred ca fierb de ciuda ca nu mai pot jmangli motorina.

 11. respect Răspunde

  Soferul care sta langa volan non stop, atat merita din partea primariei si postaci psd. Ar trebui sa mearga acest director platit bine din banii nostrii sa vada un oras ca cluj-napoca, sau oradea autobuze vopsite pe o culoare, spalate, curate.
  la noi in satucelmare 3 autobuze in 4 culori, dresat psd, pacat pentru el
  sunt cu soferii care macar lucreaza si nu mint toate ziua

  • Ungur bulan Răspunde

   Ce vrei mai, ungur bulan? Nu cumva ai tai (udmr) au taiat banii de la transurban??? Da, du-te in Cj si vezi ce salariu are directorul de acolo! Te deranjeaza Bujor pt ca nu mai poti fura motorina?

   • Norick Răspunde

    Ce inteligent esti tarane… 🙂 😀

   • Attila Gulya Răspunde

    Auzi Ungur Bulan am o intrebare ptr tine !Da tu cine esti????de ce nu ai curajul sa-ti dai numele ca si eu de exemplu????Si de ce esti asa taran???Nu conteaza ca esti Ungur,Roman,Rom ,important este sa fii om!!!!!

 12. fali metal Răspunde

  cind a venit MARELE PRIMAR coica dorel costel la putere primul lucru a fost sa baga transurbanul in faliment. bilete gratuite la toate lumea, fara sprijin financiar din partea primariei, favorizat firmele private, care seara cara banii cu camioane acasa. in sfarsit a gasit metoda, si anume a pus acolo pe analfabetul asta care praf a facut

 13. Janos Juhasz Răspunde

  CODUL MUNCII
  Art. 229
  (1) Contractul colectiv de muncă este convenţia încheiată în formă scrisă între angajator sau organizaţia patronală, de o parte, şi salariaţi, reprezentaţi prin sindicate ori în alt mod prevăzut de lege, de cealaltă parte, prin care se stabilesc clauze privind condiţiile de muncă, salarizarea, precum şi alte drepturi şi obligaţii ce decurg din raporturile de muncă.
  (2) Negocierea colectivă la nivel de unitate este obligatorie, cu excepţia cazului în care angajatorul are încadraţi mai puţin de 21 de salariaţi.
  (3) La negocierea clauzelor şi la încheierea contractelor colective de muncă părţile sunt egale şi libere.
  (4) Contractele colective de muncă, încheiate cu respectarea dispoziţiilor legale, constituie legea părţilor.

  Art. 230
  Părţile, reprezentarea acestora, precum şi procedura de negociere şi de încheiere a contractelor colective de muncă sunt stabilite potrivit legii

 14. Janos Juhasz Răspunde

  Directorul General al societati avea obligatia sa elaboreze in bugetul de venituri si cheltuieli la inceputul anului,la fondul cheltuieli salariale conform HG nr.1017/2015 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.Conform OG.26/2013 Art. 6
  (1) Operatorii economici prezinta, in vederea aprobarii, dupa consultarea prealabila a organizatiilor sindicale, bugetul de venituri si cheltuieli insotit de anexele de fundamentare, organelor administratiei publice centrale ori locale, dupa caz, in subordinea, in coordonarea, sub autoritatea sau in portofoliul carora se afla, in termen de 20 de zile de la intrarea in vigoare a legii anuale a bugetului de stat, cu exceptia societatilor comerciale a caror actiuni sunt tranzactionate pe o piata reglementata care vor prezenta bugetul de venituri si cheltuieli in termen de 45 de zile de la intrarea in vigoare a legii anuale a bugetului de stat.
  Nu stiu daca s-a prezentatat proiectul de buget catre sindicat?
  Trebuia sa prevada in bugetul societati,sumele la fondul de salari aferente, conform Contractului Colectiv de Munca valabil pe unitate,unde prevede coeficientii de irarhizare si trebuia sa aplice la salarul minim pe economie la nivel national.
  Colegii isi cer drepturile din CCM sa fie respectate,unde conducerea a fost de acord cu prevederile lor si semnatar acelui contract incheiat intre parti (conducerea si sindicat) si inregistrat la ITM SATU MARE.
  Conducerea ar trebuia sa reflecte asupra legi in vigoare,mai ales ca dl.Dir.Gen. este de profesie de jurist.
  DOMNULE DIRECTOR RESPECTATI LEGEA!!.
  Legea 92 2007 actualizata Transportului public.
  Art. 1 alin. (4) Serviciul de transport public local de persoane şi de mărfuri se organizează de către autorităţile administraţiei publice locale, pe raza administrativ-teritorială respectivă, cu respectarea următoarelor principii:
  i) recuperarea integrală a costurilor de exploatare, reabilitare şi dezvoltare prin tarife/taxe suportate de către beneficiarii direcţi ai transportului, denumiţi în continuare utilizatori, şi prin finanţarea de la bugetele locale, asigurându-se un profit rezonabil pentru operatorii de transport şi transportatorii autorizaţi;

 15. Janos Juhasz Răspunde

  Singura solutie actionati in instanta!!!!

 16. Attila Gulya Răspunde

  Bravo Janos bine ai scris !!Multumim !!!

 17. Janos Juhasz Răspunde

  CODUL MUNCII
  Art. 40
  (2) Angajatorului îi revin, în principal, următoarele obligaţii:
  a) să informeze salariaţii asupra condiţiilor de muncă şi asupra elementelor care privesc desfăşurarea relaţiilor de muncă;
  b) să asigure permanent condiţiile tehnice şi organizatorice avute în vedere la elaborarea normelor de muncă şi condiţiile corespunzătoare de muncă;
  c) să acorde salariaţilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din contractele individuale de muncă;
  d) să comunice periodic salariaţilor situaţia economică şi financiară a unităţii, cu excepţia informaţiilor sensibile sau secrete, care, prin divulgare, sunt de natură să prejudicieze activitatea unităţii. Periodicitatea comunicărilor se stabileşte prin negociere în contractul colectiv de muncă aplicabil;
  e) să se consulte cu sindicatul sau, după caz, cu reprezentanţii salariaţilor în privinţa deciziilor susceptibile să afecteze substanţial drepturile şi interesele acestora;
  f) să plătească toate contribuţiile şi impozitele aflate în sarcina sa, precum şi să reţină şi să vireze contribuţiile şi impozitele datorate de salariaţi, în condiţiile legii;
  g) să înfiinţeze registrul general de evidenţă a salariaţilor şi să opereze înregistrările prevăzute de lege;
  h) să elibereze, la cerere, toate documentele care atestă calitatea de salariat a solicitantului;
  i) să asigure confidenţialitatea datelor cu caracter personal ale salariaţilor.

 18. Janos Juhasz Răspunde

  LEGEA DIALOGULUI SOCIAL 62/2011

  Articolul 148
  (1) Executarea contractului colectiv de munca este obligatorie pentru parti.
  (2) Neindeplinirea obligatiilor asumate prin contractul colectiv de munca atrage raspunderea partilor care se fac vinovate de aceasta

  Articolul 154
  (1) Raporturile de munca stabilite intre angajatori si angajatii acestora se desfasoara cu respectarea prevederilor legale, precum si in conditiile negociate prin contractele colective si individuale de munca.
  (2) Incalcarea cu vinovatie de catre una dintre parti a obligatiilor care ii revin potrivit alin. (1) atrage raspunderea acesteia.

  Articolul 156
  Dreptul angajatilor de a declansa conflicte colective de munca in legatura cu inceperea, desfasurarea si incheierea negocierilor contractelor colective de munca este garantat de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.