PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ștef este convins că va câștiga alegerile. Susține că are sigur peste 7.000 de votanți

Candidatul ALDE la Primăria municipiului Satu Mare, Adrian Ștef, este convins că va câștiga alegerile locale din data de 5 iunie și că va fi noul primar al municipiului Satu Mare. Este susținut de Varujan Vosganian, care a fost prezent azi la Satu Mare pentru a-și lansa un volum de versuri, și care a transmis o serie de mesaje de susținere pentru candidatul ALDE în cadrul unei conferințe de presă la care a mai fost prezent și președintele Alianței la nivel județean, Ovidiu Silaghi.

Varujan Vosganian spune că are o datorie de onoare, pe de o parte, dar și o bucurie, pe de altă parte, să se afle la Satu Mare pentru a-l susține pe Adrian Ștef în cursa sa electorală pentru Primărie.

”Am fost unul dintre nașii lui Adrian Ștef. Am participat la campania lui electorală din 2012, am fost martorul promisiunilor sale și acum cred că este firesc să răspund împreună cu el la ceea ce a făcut și, dacă este meritoriu, să garantez în continuare. Vă mărturisesc că sunt mândru că am participat în 2012 la campania sa victorioasă pentru că am văzut că acești patru ani au fost rodnici pentru județul Satu Mare. Am lecturat materialul cu realizările sale, ele sunt de invidiat. Vă mărturisesc că am fost în multe județe în campanie și nu am văzut până acum un document atât de elocvent în legătură cu activitatea unui președinte de consiliu județean. Am venit să susțin din toată inima candidatura lui Adrian Ștef, ar fi o mare șansă pentru acest oraș. Alegerea lui Adrian Ștef ar putea să contribuie la redeschiderea orașului și la dinamizarea lui”, a spus Vosganian.

Adrian Ștef are convingerea că va câștiga Primăria Satu Mare și că, cel puțin până acum, se poate baza pe cel puțin 7.000 de voturi.

”În momentul în care am decis cu colegii mei că pornim această candidatură pentru Primăria municipiului Satu Mare am fost îndemnați de foarte mulți sătmăreni. Dovada face și faptul că în momentul de față avem peste 7.000 de simpatizanți care și-au arătat interesul de a vota candidatura mea la Primăria municipiului Satu Mare până în momentul de față. Sunt angajamente care le avem la sediu, oameni care vor să voteze Adrian Ștef. Nu sunt iepurele nimănui, nu am nicio înțelegere cu nimeni. N-am pornit în această cursă ca să-l favorizez pe unul sau pe altul. Dovada o face și declarația celor doi lideri de la PSD care susțin că nu am dreptul să candidez. Am demonstrat că sunt un om de cuvânt și această broșură cu realizări dovedește acest lucru. Sunt omul care spune ce gândește și face ceea ce spune. Sătmărenii au văzut acest lucru. Nu voi ataca pe nimeni în această campanie. Eu o să-mi prezint realizările și ceea ce am știut să fac. Eu îndemn toți sătmărenii să se prezinte la vot duminică pentru că este vorba despre viitorul municipiului Satu Mare. Eu am încredere în sătmăreni, în înțelepciunea lor, indiferent de ce naționalitate sunt. Sătmărenii vor decide cine va fi viitorul primar și chiar cred că sătmărenii au văzut ceea ce s-a întâmplat în județ. Vor același lucru și pentru municipiul Satu Mare. Dacă e să mă întrebați pe mine, eu știu că voi fi primar din 6 iunie”, a spus Ștef.

Acesta a mai dezminţit unele zvonuri cum că s-ar retrage din candidatură, dorind să îi asigure pe sătmăreni că va continua cursa electorală.

La finalul conferinței de presă, președintele ALDE Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a lansat o provocare pentru toți candidații la Primăria Satu Mare și la Consiliul Județean.

”Noi am dori să avem o confruntare electorală directă cu toți candidații la Primărie sau la Consiliul Județean. Fără să mai vorbim pe bloguri unii despre alții, fără a vorbi prin declarații ascunse, hai să vorbim direct, personal, față în față, confruntare electorală. Lansăm această invitație tuturor candidaților. Noi suntem dispuși să participăm în orice studio, în orice locație, cu orice moderator, cu orice variantă”, a precizat Silaghi.