Ultima actualizare: azi, 17:26
Locale

Ștef este convins că va câștiga alegerile. Susține că are sigur peste 7.000 de votanți

conferinta vosganian ALDE Satu MareCandidatul ALDE la Primăria municipiului Satu Mare, Adrian Ștef, este convins că va câștiga alegerile locale din data de 5 iunie și că va fi noul primar al municipiului Satu Mare. Este susținut de Varujan Vosganian, care a fost prezent azi la Satu Mare pentru a-și lansa un volum de versuri, și care a transmis o serie de mesaje de susținere pentru candidatul ALDE în cadrul unei conferințe de presă la care a mai fost prezent și președintele Alianței la nivel județean, Ovidiu Silaghi.

Varujan Vosganian spune că are o datorie de onoare, pe de o parte, dar și o bucurie, pe de altă parte, să se afle la Satu Mare pentru a-l susține pe Adrian Ștef în cursa sa electorală pentru Primărie.

”Am fost unul dintre nașii lui Adrian Ștef. Am participat la campania lui electorală din 2012, am fost martorul promisiunilor sale și acum cred că este firesc să răspund împreună cu el la ceea ce a făcut și, dacă este meritoriu, să garantez în continuare. Vă mărturisesc că sunt mândru că am participat în 2012 la campania sa victorioasă pentru că am văzut că acești patru ani au fost rodnici pentru județul Satu Mare. Am lecturat materialul cu realizările sale, ele sunt de invidiat. Vă mărturisesc că am fost în multe județe în campanie și nu am văzut până acum un document atât de elocvent în legătură cu activitatea unui președinte de consiliu județean. Am venit să susțin din toată inima candidatura lui Adrian Ștef, ar fi o mare șansă pentru acest oraș. Alegerea lui Adrian Ștef ar putea să contribuie la redeschiderea orașului și la dinamizarea lui”, a spus Vosganian.

Adrian Ștef are convingerea că va câștiga Primăria Satu Mare și că, cel puțin până acum, se poate baza pe cel puțin 7.000 de voturi.

”În momentul în care am decis cu colegii mei că pornim această candidatură pentru Primăria municipiului Satu Mare am fost îndemnați de foarte mulți sătmăreni. Dovada face și faptul că în momentul de față avem peste 7.000 de simpatizanți care și-au arătat interesul de a vota candidatura mea la Primăria municipiului Satu Mare până în momentul de față. Sunt angajamente care le avem la sediu, oameni care vor să voteze Adrian Ștef. Nu sunt iepurele nimănui, nu am nicio înțelegere cu nimeni. N-am pornit în această cursă ca să-l favorizez pe unul sau pe altul. Dovada o face și declarația celor doi lideri de la PSD care susțin că nu am dreptul să candidez. Am demonstrat că sunt un om de cuvânt și această broșură cu realizări dovedește acest lucru. Sunt omul care spune ce gândește și face ceea ce spune. Sătmărenii au văzut acest lucru. Nu voi ataca pe nimeni în această campanie. Eu o să-mi prezint realizările și ceea ce am știut să fac. Eu îndemn toți sătmărenii să se prezinte la vot duminică pentru că este vorba despre viitorul municipiului Satu Mare. Eu am încredere în sătmăreni, în înțelepciunea lor, indiferent de ce naționalitate sunt. Sătmărenii vor decide cine va fi viitorul primar și chiar cred că sătmărenii au văzut ceea ce s-a întâmplat în județ. Vor același lucru și pentru municipiul Satu Mare. Dacă e să mă întrebați pe mine, eu știu că voi fi primar din 6 iunie”, a spus Ștef.

Acesta a mai dezminţit unele zvonuri cum că s-ar retrage din candidatură, dorind să îi asigure pe sătmăreni că va continua cursa electorală.

La finalul conferinței de presă, președintele ALDE Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a lansat o provocare pentru toți candidații la Primăria Satu Mare și la Consiliul Județean.

”Noi am dori să avem o confruntare electorală directă cu toți candidații la Primărie sau la Consiliul Județean. Fără să mai vorbim pe bloguri unii despre alții, fără a vorbi prin declarații ascunse, hai să vorbim direct, personal, față în față, confruntare electorală. Lansăm această invitație tuturor candidaților. Noi suntem dispuși să participăm în orice studio, în orice locație, cu orice moderator, cu orice variantă”, a precizat Silaghi. 

33 comentarii

 1. Satmarean Răspunde

  Super imaginea :Ștef urmărit penal,Vosganian ,Silaghi inculpați. VOTAȚI DRAGI SĂTMĂRENI CU PENAJUL ȘTEF.

 2. Florin Răspunde

  Cu 7000 de voturi nu se castiga alegerile.

 3. Dan Răspunde

  Poate, cu mortii are 7000 de votanti…

 4. Horea Răspunde

  Intoxicare ieftina.

 5. Anna Răspunde

  Minciuni

 6. Traian Răspunde

  Cred ca si USL traieste in capul lui Stef. Numai asa poate sa aiba 7000 de simpatizanti.

 7. Vasile Răspunde

  Doi dintre cei trei fug de justitie ca dracul de tamaie, nerenuntand la imunitatea parlamentara.

 8. Anca Răspunde

  Aberatii

 9. Relu Răspunde

  A adus si mirul salvator?!

 10. Maria Răspunde

  Cine-l mai crede pe Stef?

 11. Stef si pensiunea sa secreta Răspunde

  Cititi un articol bine documentat despre cum si-a tras pensiune fantoma pe bani europeni marele Adrian Stef. O pensiune secreta, despre care nu spune nimic in declaratiile sale de avere, desi e pe numele nevestei.
  https://realitateasatmareana.wordpress.com/2016/05/30/pensiunea-secreta-a-familiei-stef/

 12. Prin sticla de wiskey Răspunde

  Unele guri povestec despre zilnicele sticle de wiskey.poate prin sticla de wiskey se vad cele 7000 de sustinatori!:)))))))

 13. Satmarean Răspunde

  Cititi si distribuiti investigatia cu pensiunea lui Stef, sa stie satmarenii cine le cerseste voturile. Un individ care a fost in stare sa deturneye bani europeni pentru a/si construi o casa de vacanta in Viile Satu Mare.
  https://realitateasatmareana.wordpress.com/2016/05/30/pensiunea-secreta-a-familiei-stef/

 14. peter Răspunde

  3000-4000 de voturi le ,,aduce ,, laudarosul Ratiu, ai carui votanti sunt niste oi carora le-a plonbat cariile. Dupa cum se lauda la TV, acestia il voteaza indiferent la ce partid va candida, pentru ca oamenii il voteaza pentru farmecul, si harnicia de consilier. Restu pana la 7000 le aduce Mihai Huzau, Giurca si Deliana Lazar. Ase ca la gara voi ceilalti, sunteti morti, ma Stef, daca nui aduceai pe acesti oameni valorosi , era vai de voi

 15. Intelectual Răspunde

  Atita lovituri a primit in cap, de nu mai stie cati locuitori are orasul Satu Mare. Cu 7000 de voturi poate sa castige eventual intr-o comuna. Mghiarii nu-o sa voteze, cai mare roman, romanii cai mare maghiar.

 16. carutas Răspunde

  eu votez pe asta, pentru ca ratiu ne permite sa umblam cu carute in orasul satu cel mare, mai cumpar si ceva oi, pentru ca doi magari gasesc usor

 17. inapoi la karate Răspunde

  am vazut odata intr-o cumite, bai era bun adi, dar in politica foarte slab

 18. Grigore Răspunde

  Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, se află în vizorul procurorilor, după ce DNA a dispus extinderea urmăririi penale in rem pentru folosirea funcției publice în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
  Noul dosar este disjuns din cel al vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, trimis deja în judecată de DNA.
  http://www.voceatransilvaniei.ro/mircea-govor-trimis-judecata-procurorii-dna-l-au-luat-vizor-pe-adrian-stef/

 19. Traian Răspunde

  Adrian Ștef, vizat de ancheta DNA…
  Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem pentru folosirea funcției publice în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
  Procurorii DNA spun că în context al reorganizării structurilor ANAF, și Adrian Ștef, președintele Consiliului Județean Satu Mare și vicepreședinte al PNL Satu Mare la acel moment, a acționat, în cursul lunii august 2013, pentru numirea unor persoane din anturaj/obediente/membri PNL, pe funcții de conducere în cadrul AJFP Satu Mare, respectiv a Serviciilor Fiscale municipale și orășenești de la nivel județean.
  ”De menționat că acesta a acționat de maniera mai sus arătată în urma unor negocieri pe care le-a purtat anterior cu inculpatul Govor Mircea, respectiv Ardelean Ioan Mircea, aceștia stabilind concret care persoane să ocupe funcții de conducere la instituția mai sus menționată, pe baza unor criterii exclusiv politice, în contextul în care la acea vreme, coaliția aflată la putere în acel moment (Uniunea Social Liberală) era formată din partidele PSD și PNL”, se arată în rechizitoriul DNA.
  Astfel, potrivit procurorilor, la data de 6 august 2013, Adrian Ștef, cu sprijinul lui Ioan Mircea Ardelean, a procedat la identificarea unor posturi vacante în domeniul fiscal de la nivel județean, în scopul redistribuirii, precum și la vacantarea altor posturi ocupate de persoane care nu se aflau în sfera sa de interese.
  ”De asemenea, cei doi au convenit asupra necesității vacantării unor posturi de conducere la Serviciul Fiscal Carei (unde pe postul de adjunct șef serviciu fiscal, numitul Spătar Sabin a fost înlocuit de numitul Sas Lucian, persoană din anturajul lui Ștef Adrian). La aceeași dată, Ștef Adrian a manifestat interes pentru numirea lui Toth Călin Ioan pe funcția de trezorerier șef al AJFP Satu Mare, intenție ce nu s-a concretizat, pe funcția respectivă fiind numită ulterior numita Kotai Maria. Nemulțumit de această numire, Ștef Adrian a luat legătura cu numita Barbul Mona Carla (persoană care în octombrie 2013 a fost numită director executiv interimar în cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj, la intervenția pe care numitul Silaghi Ovidiu, Ministrul Transporturilor la acea vreme, ar fi făcut-o pe lângă Chițoiu Daniel), căreia i-a comunicat că va încerca să ia legătura în acest sens cu ministrul Finanțelor Publice de la acea vreme, numitul Chițoiu Daniel (membru PNL), prin intermediul directorului său de cabinet, numitul Vulpescu Dumitru Remus. În acest sens, Ștef Adrian Mihai l-a contactat telefonic pe Vulpescu Dumitru Remus, care l-a asigurat că a transmis doleanța sa în legătură cu numirea lui Toth Călin ”mai departe”, adică factorilor decidenți din cadrul ANAF, respectiv ministrului Finanțelor Publice. În continuare, Ștef Adrian își exprimă nemulțumirea în legătură cu faptul că propunerile cu persoanele afiliate politic ce urmează să ocupe funcții de conducere (fie din PSD, fie din PNL) în cadrul nou constituitei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare trebuie trimise de Mircea Govor pe mail lui Andrei Dolineaschi (secretar general PSD), fapt pe care Ștef Adrian îl consideră inoportun, atâta vreme cât ministrul de Finanțe este membru PNL. Astfel, cei doi interlocutori au convenit ca listele cu persoanele agreate de PNL să fie trimise direct lui Vulpescu Dumitru Remus, urmând ca acesta să le redirecționeze către ministrul finanțelor publice, respectiv conducerea ANAF. Pe cale de consecință, există indicii rezonabile că numitul Ștef Adrian, sprijinit și de către numita Papici Marcela (viceprimar al municipiului Satu Mare și membru PNL la acea vreme), respectiv Ovidiu Silaghi, au înaintat la ANAF o listă proprie cu persoanele avute în vedere pentru ocuparea posturilor”, se arată în documentul DNA.
  Anchetatorii mai susțin că, în perioada august – octombrie 2013, Adrian Ștef a avut mai multe întâlniri atât cu ministrul finanțelor publice, cât și cu președintele ANAF, Gelu Diaconu, ocazii cu care acesta și-ar fi folosit influența și autoritatea sa de vicepreședinte PNL Satu Mare, respectiv de președinte al CJ Satu Mare, în vederea numirii unor persoane agreate în funcții de conducere în cadrul AJFP Satu Mare.

 20. babut Răspunde

  si daca nu va avea 7000 de voturi?

 21. D-REX Răspunde

  STEF esti dublu . Nu ai nici o sansa.

 22. Traian Răspunde

  Propaganda ieftina. Daca aduna 2000 de voturi, sa spuna multumesc!

 23. Gicu Răspunde

  Mai sunt parlamentari penali in ALDE care sa nu-l sustina pe Stef?

 24. Dinu Răspunde

  Nu e deloc credibil, Adrian Stef.

 25. Stelian Răspunde

  O fi luat ceva…, inainte de a face declaratia? Cum poate fi sigur ca va face minim 7000 voturi?

 26. NEX Răspunde

  Când a devenit sigur, când fugeam dupa alegători. Nu a vrut nimeni sa-l vada, sa-l audă ce prosti debitează penalul.

 27. matroz Răspunde

  Actualulul primar a castigat alegerile in 2012 cu peste 26.000 de voturi!!!Pai cu 7000 ce facem sefu…

 28. mirela Răspunde

  STEFUT, vezi-ti de familie ca acus te lasa si Brighi! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.