PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Accident soldat cu rănirea gravă a unui copil de un an. Era în remorca unui motocultor

Un grav accident de circulație soldat cu rănirea gravă a doi minori, din care un copil de un an, a avut loc ieri după-amiază între Halmeu și Turulung.

Astfel, în jurul orei 16:55, pe DN 1 C,  între localităţile Halmeu şi Turulung,  județul Satu Mare, I.F. de 69 ani, din Halmeu, fără a poseda permis de conducere de nici o categorie, conducând un utilaj agricol (motocultor) care tracta o remorcă, pe fondul neacordării de prioritate la efectuarea unui viraj la stânga, a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus de către un conducător auto  de 36 ani, tot din  Halmeu.

În urma evenimentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului motocultorului dar și a doi  minori  de 13, respectiv  1 an,  pasageri în remorca motocultorului.

Ambii conducători de vehicule au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, totodată le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.