PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Ștef: E vorba despre Satu Mare! (INTERVIU)

Interviu realizat cu dl. Mihai Adrian Ștef președintele în exercițiu al Consiliului Județean Satu Mare, candidatul Partidului Alianța Liberalilor și Democraților, ALDE cu poziția nr. 1 pe lista pentru consilieri județeni și candidatul formațiunii politice la primăria municipiului Satu Mare.

D-le Adrian Ștef v-ați cam obișnuit cu locul acesta ”1”. Până acum ați fost nr. 1 la cârma județului Satu Mare fiind președinte în exercițiu, sunteți nr. 1 pe lista de consilieri a partidului condus de Dvs., aspirați la locul nr. 1 dintre candidții la Primăria municipiului Satu Mare.  Și culmea: partidul dvs. este pe poziția nr.  1  pe buletinul de vot…

– Este adevărat că am condus acest județ timp de patru ani cu succes – susțin eu, și mai susțin mulți alții -, accept aprecierea că am fost și mai sunt nr. 1, dar vreau să vă spun că această afirmație este adevărată atât în muncă, cât și în rezultate. Faptul că vreau să-mi câștig acest statut, de nr. 1 și în continuare, este normal. Un politician, care vrea să se implice în transformarea vieții concetățenilor în mai bine, și e înzestrat cu acest har, și este și capabil – să vrea să-și împlinească acest deziderat.

D-le președinte, v-ați prezentat realizările, practic un bilanț de 4 ani în fruntea unei echipe a Consiliului Județean, deloc omogenă și chiar puteți face campanie electorală cu ajutorul acestor realizări…

–          Cred că trebuie să spunem direct oamenilor, care ne-au investit cu încrederea lor în urmă cu patru ani, ce am făcut în această perioadă. Este obligația unui demnitar, a unui ales local, a unui președinte de consiliu județean ales să facă acest gest. Cifrele sunt cifre, chiar dacă sunt pozitive sau negative. Din fericire cifrelele, relizările prezentate de mine bazate pe fapte și nu pe vorbe, consider că sunt pozitive. Trebuie însă să înțelegem: nu cifrele impresionante, sumele mari cheltuite sunt importante, ci transpunerea și impactul lor în viața cotidiană a cetățenilor.

Mă bucur că pot arăta aceste rezultate și da, sunt o serioasă referință pentru viitorul meu politic, îmi dau o bază solidă, o confirmare. Dacă am putut atinge aceste performanțe la nivelul județului sunt convins că le voi putea atinge și la nivelul municipilui Satu Mare.

Cifre, milianele de euro și lei, rezultate…Ce credeți, în ce domenii au beneficiat mai mult cetățenii județului în urma acestor realizări? Care este impactul acestora în viața cotidiană sătmăreanului de rând?

–          În darea de seamă făcută publică, am făcut cunoscute domeniile în care am investit, în care am intervenit. Aceste realizări s-au simțit în viața cotidiană ale cetățenilor, atât în județ cât și în municipiu. Cine ar putea susține că nu e în beneficiul sănătății tuturor cetățenilor județului că în perioada 2012 – 2016 s-au investit în sănătate 14.700.000 €? S-au renovat secții vitale ca importanță în instituțiile județene de sănătate: Ortopedia și Traumatologia, Cardiologia, Chirurgia cardio-vasculara, O.R.L. – parțial și Radiologia, Ambulatoriul Integrat, Chirurgia și Ortopedia Pediatrica, Pediatria, etc.

Cine ar putea nega importanța în viața cotidiană a cetățenilor de a circula pe arterele principale și secundare între localitățile județului, care se deplasează la locurile de muncă, își duc copii la școală într-un mod civilizat? Cei 270 km de drumuri județene rebilitate, modernizate, asfaltate în valoare de 55.800.000 euro este cea mai amplă acțiune de reabilitarea rețelei de drumuri județene. Tot așa aș putea pomeni și celelalte domenii: promovarea turismului cu investiția în derulare la Luna Șes, modernizarea Aeroportului Internațional Satu Mare, sprijinul acordat culturii sătmărene, atât tradiționale cât și celei moderne, dar nu am uitat nici de sprijinirea cultelor etc. În cei 4 ani de mandat de 2012-2016 am investit peste 169.000.000 euro pentru mai binele locuitorilor județului și a municipiului Satu Mare. Bineînțeles că nu am rezolvat toate problemele județului, dar am făcut pași importanți atât cantitativ cât și calitativ în acea direcție…Sunt convins că majoritatea beneficiarilor acestor realizări recunosc acest lucru, dar sunt și se vor găsi întotdeauna care sunt nemulțumiți care vor spune ”numai atât?”. Dar asta e în toate țările de la Răsărit la Apus…

Așa cum vă spuneam aceste cifre sunt o bază de referință, care mă susțin, și-mi dau putere să continui ceea ce am început la județ, mai concentrat pe municipiu. Și am un program precis pentru acesta.

Apar zilnic în presa locală mesajele din programul ALDE semnate de Dvs. și de echipa Dvs. care se pare că se mărește zi de zi chiar cu nume sonore…Cum ați numi programul ALDE pentru Satu Mare?

–          Avem soluții punctuale pentru problemele majore ale municipiului, bineînțeles și ale județului. Chiar îi rog pe cititorii Dvs. să urmărească și să consulte zilnic în presa locală soluțiile punctuale pe probleme din domenile majore ale vieții sociale, economice, culturale, a administrației locale sătmărene. Dorim să oferim o alternativă alegătorilor, cea mai bună bineînțeles, după părerea noastră… Campania celor de la ALDE se bazează pe programe reale, nu pe vorbe. Eu sunt omul care spune ce gândește și face ce spune. Și cel mai important este că le vom face dacă sunt ales nr. 1, dacă alegătorii vor pune ștampila de vot pe poziția nr. 1 de pe buletinul de vot.

Ce șanse vă acordați în fața sătmărenilor?

–          Am încredere în sătmăreni și candidez bazându-mă pe încrederea lor. În acest spațiu specific, cu posibilități multiple, multietnic și multicultural reprezint singur un factor de echilibru, trăgându-mă dintr-o familie mixtă, cunoscând mai multe limbi și culturi. Consider că în aceste condiții pentru Satu Mare pot fii un primar al tuturor cetățenilor.

Totul se poate rezolva cu pricepere, voință și muncă. Cei care arată întotdeauna numai spre ”greaua moștenire” o fac din neputința de a găsi soluții punctuale în rezolvarea problemelor, de acționa în interesul comunității. Eu cu echipa ALDE voi acționa spre binele sătmărenilor. Pentru că e vorba despre Satu Mare.