Ea a explicat că judeţul Satu Mare stă foarte bine la calitatea aerului, fiind câteodată probleme doar cu emisiile de la autoturisme, în unele zone intens circulate.
“Spre marea noastră bucurie, pot să spun că în ceea ce priveşte calitatea aerului, judeţul Satu Mare stă foarte bine, prin urmare nu este nevoie, în urma unei monitorizări şi analize pe plan naţional, de realizarea unui plan de îmbunătăţire a calităţii aerului ci de un plan de menţinere a calităţii aerului. Depăşiri nu prea sunt. În analizării şi monitorizării raportului calităţii aerului, se constată faptul că numai traficul rutier influneţează calitatea aerului. Din 851 de măsurători doar 39 au fost cu depăşiri, Deci aici pe trafic avem de lucrat”, a declarat Bekessy.
Printre propunerile se numără realizarea unui tunel sub râul Someş, amenajarea de zone de agrement ecologice în locurile aflate în paragină, cum ar fi lacul Cubic, lacul Pescăruș, fluidizarea traficului prin sensuri giratorii cu insule verzi sau amenajarea de zone verzi în jurul institituțiilor și lângă drumurile publice.