PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Avocatul Poporului face anchetă la Spitalul Judeţean Satu Mare

Avocatul Poporului a anunţat astăzi, printr-un comunicat de presă, că investighează cazul sătmăreanului de 38 de ani care a făcut infarct în baia Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, după ce ar fi stat trei ore la rând, fără să fie consultat.

“Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a declanşat o anchetă în cazul unui bărbat decedat după ce ar fi fost lăsat să aştepte trei ore pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 şi art. 47 alin. (2) din Constituţie privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi nivelul de trai”, se arată în comunicat.

Amintim că Balogh Laszlo s-a prezentat la Urgenţe cu dureri în piept, iar după o perioadă în care nu a fost consultat de medici a făcut infarct în baia unităţii. Conducerea Spitalului dă vina pe decedat, susţinând că au fost respectate toate protocoalele, şi că el nu ar fi declarat că suferă cu inima.