Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Avocatul Poporului face anchetă la Spitalul Judeţean Satu Mare

URGENTE SATU MAREAvocatul Poporului a anunţat astăzi, printr-un comunicat de presă, că investighează cazul sătmăreanului de 38 de ani care a făcut infarct în baia Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare, după ce ar fi stat trei ore la rând, fără să fie consultat.

“Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a declanşat o anchetă în cazul unui bărbat decedat după ce ar fi fost lăsat să aştepte trei ore pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 şi art. 47 alin. (2) din Constituţie privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi nivelul de trai”, se arată în comunicat.

Amintim că Balogh Laszlo s-a prezentat la Urgenţe cu dureri în piept, iar după o perioadă în care nu a fost consultat de medici a făcut infarct în baia unităţii. Conducerea Spitalului dă vina pe decedat, susţinând că au fost respectate toate protocoalele, şi că el nu ar fi declarat că suferă cu inima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.