Astfel, UDMR are 10 consilieri. Primii zece pe lista propusă de UDMR sunt Ștefan Ressler, Magyar Lorand, Masculic Csaba, Szocs Peter, Butka Gergely, Gunthner Tiberiu, Szejke Otilia, Kiss Iosif, Zsok Csaba și Poszet Kinga.
PSD va avea șapte consilieri locali. Potrivit listei depusă de social-democrații sătmăreni, pe primele șapte poziții se află Dorel Coica, Radu Roca, Silviu Sumlaș, Dumitru Fanea, Adrian Micle, Manuela Rogoz și Octavian Ardelean. Cel mai probabil, Dorel Coica nu va accepta postul de consilier, astfel că în locul lui este posibil să intre Ciprian Crăciun.
PNL va avea trei consilieri locali. Primii trei pe lista liberalilor sătmăreni sunt Adrian Albu, Doina Feher şi Romeo Pop.
Tot trei consilieri va avea și ALDE. Primii trei pe lista Alianței se află Adrian Ștef, Cosmin Rațiu, și Marcela Papici. Foarte probabil, Adrian Ștef va alege funcția de consilier județean, iar Cosmin Rațiu este posibil să se retragă. Astfel că lista ALDE ar putea fi constituită din Marcela Papici, Robert Pugner, Mihai Huzău.
Pornind de la aceste nume, se pot face și scenarii cu privire la viitorii viceprimari. Foarte probabil, unul dintre ei va fi Ștefan Ressler. Cel de-al doilea va fi desemnat în funcție de alianțele pe care le va face UDMR-ul.
Astfel, dacă UDMR ar face o alianță politică cu PSD, un posibil viceprimar ar putea fi Adrian Micle. Dar există posibilitatea ca UDMR să agreeze o altă persoană, situație în care social democrații vor desemna un alt consilier local.
Dacă UDMR face alianță cu PNL, cel mai probabil viceprimar va fi Adrian Albu. Nu este exclusă nici varianta Romeo Pop.
În cazul în care UDMR constituie o alianță cu ALDE, probabil viceprimar va fi Marcela Papici, deoarece este greu de crezut că va fi menținută în funcția de manager la Spitalul Județean în condițiile în care se schimbă radical conducerea județului. O altă posibilă variantă de viceprimar este și Mihai Huzău.
Mai există o variantă care trebuie luată în calcul deși este mai puțin probabil. Există posibilitatea ca partidele românești (PSD, PNL și ALDE) să facă alianță și să treacă UDMR în opoziție în Consiliul Local. În acest caz, partidele românești ar avea 13 consilieri locali, adică majoritate simplă, și ar putea pune viceprimari fără să mai aibă acordul UDMR. Însă și aici există o problemă. Este vorba despre trei partide, iar posturile de viceprimar sunt doar două. Rămâne de văzut care dintre partide ar fi dispus să renunțe la acest post.
Deocamdată nu se poate trage nicio concluzie, lucrurile depind foarte multe şi de rezultatele şi negocierile de la Consiliul Judeţean. Cert este că sunt două spoturi de viceprimar, una de preşedinte al CJ şi două de vicepreşedinte care trebuie ocupate.