PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskenyi prezintă opţiunile electoratului: primar tânăr, cinstit, sătmărean sau “un corupt de la PSD”

Candidatul UDMR la Primăria Satu Mare, Kereskenyi Gabor, şi-a prezentat astăzi într-o conferinţă de presă, concluziile campaniei electorale care se încheie vineri, el declarându-se împăcat cu gândul că a făcut tot posibilul să explice electoratului planurile şi proiectele sale. El a precizat că acum urmează să decidă sătmărenii ce vor mai departe: “un primar tânăr, cinstit, sătmărean” sau “un primar corupt de la PSD”.

“Aş dori să mulţumesc celor aproape 15.000 de sătmăreni cu care am reuşit să luăm legătura în această perioadă, mă refer inclusiv la perioada de strângere a semnăturilor, când după cum bine ştiţi şi după cum v-am informat, am reuşit să strângem 7.200 de semnături. Am reuşit  să stăm de vorbă cu peste 7.000 de sătmăreni de-a lungul acestor mai mult de trei săptămâni, am fost împreună cu voluntarii noştri, 148 la număr, şi împreună cu candidaţii la Consiliul Local şi candidaţii la Consiliul Judeţean, în frunte cu dl.Pataki Csaba, candidatul nostru la preşedinţia Consiliului Judeţean, am reuşit să ajungem la peste 300 de străzi din municipiul Satu Mare”, a declarat Kereskenyi Gabor.

El, împrepună cu echipa de campanie, au avut întâlniri cu alegătorii în Piaţa de Vechituri, Piaţa Mică, Piaţa Mare, piaţa auto, Piaţa Someş, Solidarităţii, 14 Mai, Balta Blondă, Sătmărel, Carpaţi I, Amaţiului, centrul oraşului. Oamenii le-au atras atenţia asupra modului în care arată oraşul.

“Mi-a părut foarte foarte bine că programul nostru de dezvoltare al municipiului Satu Mare coincide cu părerea sătmărenilor. Am primit semnale foarte pozitive, şi într-o proporţie de 95% am primit feed back-uri bune. Am primit şi critici, atât UDMR-ul cât şi eu personal, şi dacă sunt sincer, trebuie să recunosc şi eu că de-a lungul celor opt ani cât am condus UDMR-ul acest oraş nu a fost totul roz, tot timpul este loc şi de mai bine, dar acum avem o echipă foarte bună, serioasă, avem alături de noi colegii de la Forumul Democrat German, cu care sunt covins că vom putea face schimbarea în bine în acest oraş”, a mai spus deputatul.

El a mai precizat că şi-a făcut treaba de candidat, iar duminică este rândul sătmărenilor să decidă.

“Stau cu conştiinţa curată că noi am făcut o campanie pozitivă, am făcut o campanie adevărată din uşă în uşă, de la om la om. Consider că au fost benefice acele măsuri legislative care au interzis folosirea diferite lor materiale de campanie, a pixurilor, a  pungilor, brichetelor, bannerelor. În acest fel noi am reuşit să fructificăm acea experienţă pe care o avem de mai mulţi ani de zile, noi nu acum am început această campanie door to door. Consider că noi ne-am făcut treaba, acum urmează sătmărenii, acum este rândul lor a celor care aşteaptă schimbarea, pentru că duminică se va decide dacă sătmărenii vor un primar tânăr, cinstit, sătmărean, sau vor în continuare un primar corupt de la PSD. Asta e miza zilei de duminică. Şi eu aş dori să îi îndemn pe toţi sătmărenii, indiferent de opţiunea lor, să iasă la vot, pentru că se poate face schimbarea”, a declarat Kereskenyi.

Candidatul UDMR a mai ţinut să precizeze că au fost şi vor fi diferite mesaje care să insinueze faptul că Satu Mare nu ar putea fi condus de un sătmărean de etnie maghiară, lucru cu care nu este de acord. El a dar asigurări că după alegerile locale UDMR va încheia parteneriate cu celelate formaţiini politice care doresc să contribuie la dezvoltarea oraşului.