PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

O nouă marcă de bere lansată la Satu Mare. Cine o produce

Berea sătmăreană, care o perioadă a dispărut de pe piaţă, va fi lansată oficial în câteva săptămâni. De fapt, această bere a fost prezentată în cadrul Expo Fabricat în Satu Mare la standul firmei producătoare, Sam Mills.

”Firma Sam Mills va lansa marca Samburger, prin care fabrica de bere din Satu Mare practic va renaște. Astfel, berea sătmăreană care de foarte multă vreme a dispărut va fi relansată oficial în câteva săptămâni”, a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele Asociaţiei Economice Româno Germane pentru regiunea de nord vest, Iuliu Cadar,

Samburger este o bere blondă cu un conținut de alcool de 4,2% volumetric, cu gust și amăreală plăcută. Berea e obținută prin fermentarea clasică a mustului de bere, fabricat din materii prime de calitate superioară: malț, orz, apă, și aromatizată cu un amestec de hamei și drojdie de bere.

Rămâne de văzut dacă berea Samburger va fi comercializată și pe plan local sau național, ori întreaga producție de bere produsă la Satu Mare va fi destinată exportului. Sătmărenii așteaptă cu nerăbdare din noua bere produsă la Satu Mare, însă acest lucru se va întâmpla doar după ce aceasta va fi lansată oficial.