Cruce masonică pe o biserică din Satu Mare. Călugării ortodocși sunt oripilați (FOTO&VIDEO)
florin
Pe turla unei biserici din municipiul Satu Mare tronează o cruce masonică. Cunoscută și sub numele de Crucea lui Baphomet, a fost amplasată în urmă cu doi ani pe turla bisericii ortodoxe ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, aflată, încă în construcție, la Cap Pod Golescu. Pe lângă faptul că este cunoscută drept o cruce masonică, obiectul a costat și enorm, adică circa 15.000 de euro, fiind de dimensiuni uriașe şi poleită cu aur.
Simbolul masonic a apărut, în ultima perioadă, pe turla a mai multor biserici din România, în special în zona de sud. În Ardeal, cu excepția celei din Satu Mare, Crucea lui Baphomet mai poate fi văzută doar pe o biserică din Maramureș.
Apariția acestor cruci i-a oripilat pe călugării ortodocși care se opun simbolului masonic numindu-o chiar și Crucea Diavolului.
”Crucea lui Baphomet are pe ansamblu o anumită simetrie și seamănă cu un romb. Are două brațe adăugate și este mai scurtă. Dacă la cuvintele rostite de Mântuitor nu ai voie să adaugi sau să omiți nimic, atunci Sfânta Cruce poate fi modificată după bunul plac al unora sau pentru interese oculte anticreștine? De fapt crucea lui Baphomet este o cruce anticreștină și satanică chiar prin înfățișare, barând cu două brațe brațul orizontal al Sfintei Cruci, voind s-o anuleze… Nu cred că este o greșeală dacă o numim CRUCEA DIAVOLULUI”, spune un călugăr citat de un blog ortodox.
”Este crucea pusă pe Bisericile ctitorite sau inițiate de unii masoni pentru a se infiltra în Ortodoxie. Fenomenul masoneriei este extrem de periculos în Biserica noastră și el este coordonat și mascat la vârful puterii eclesiale, a cărui membri fac efort mare să nu-i supere pe masoni, cu tot riscul de a supăra și radicaliza pe creștinii ortodocsi”, spune un alt călugăr ortodox.
Într-o corespondență scrisă dintre doi călugări se arată: ”Frate Vasile. Cercetările pe care le-am inițiat pe tema dată de frăția ta m-au condus la concluziile „de etapă” că biserici cu cruci „baphometice” sunt numai în Valahia, mai precis pe Valea Oltului și pe Valea Prahovei. În Moldova nu am găsit, iar în Transilvania am găsit una maramureșeană, în afară, desigur, de monstruozitatea de la Sătmar, pe care o prezintă presa”.
Baphomet este idolul pe care îl venerau cei care aparțineau Ordinului Cavalerilor Templieri, precursori ai masoneriei de astăzi, un obiect de cult (și nu un simbol al iluminării și al unei Mari Lucrări Alchimice precum spun masonii) care îl simbolizează chiar pe diavol. Originea acestei reprezentări fiind un idol egiptean din perioada păgânismului. Și poate nu întâmplător tot de la egipteni, masonii au preluat și simbolul piramidei, precum și unele practici de magie și ocultism. Potrivit lui Peter Tompkins, această figură androgină ,,are legătură cu zeul cu coarne al antichității, Mendes”, dacă este să cităm din lucrarea sa ,,The Magic of Obelisks”.