PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Enătescu, atac dur la Urgenţe: Vor muri oameni! Noi vom fi vinovaţi!

Consilierul judeţean PNL Virgil Enătescu a atacat în şedinţa de astăzi în termeni foarte duri conducerea Unităţii de Primiri Urgenţe şi a Spitalului Judeţean Satu Mare, spunând că vor muri oameni deoarece nu mai există cardiologie intervenţionistă. El a cerut sprijinul tuturor factorilor judeţeni să se implice în rezolvarea problemei, arătând că toţi vor fi responsabili pentru oamenii care vor muri din această cauză.

Cea mai importantă problemă nu e fotografierea gropilor, ci faptul Urgenţei de la Spitalul Judeţean pentru că din câte ştiu eu nu mai avem serviciu de cardiologie intervenţionistă pentru pus stenturi la infarct. I s-a desfăcut contractul de muncă, sau nu s-a mai făcut contract nou cardiologului care-l aveam angajat la spital. Deci, vor muri o grămadă de oameni iar noi vom rămâne să astupăm gropi. Sunt de acord să astupăm gropi dar această problemă a chirurgiei cardiace tot pe noi ne priveşte şi de noi depinde, de Spitalul Judeţean. Din acest punct de vedere cer Consiliului Judeţean, tuturor celor ce fac politică şi administraţie în judeţul ăsta, să meargă pe criterii de competenţă. Şcoala de balet nu ajunge ca să conduci Urgenţa unui spital. Şi atunci, infecţiile intraspitaliceşti la noi sunt extraordinare“, a declarat Virgil Enătescu.

El a spus că în momentul în care spitalul a fost preluat de administraţia judeţeană a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean să se utilizeze apă sterilă, să nu mai fie apă cu microbi, dar acest lucru a fost considerat o problemă minoră, astfel că nici acum nu este apă sterilă iar infecţiile sunt foarte multe.

A doua problemă este modul în care se acordă asistenţă de urgenţă. Acolo vreau să se intervină de către oameni competenţi, nu cu şcoala de balet, repet, de oameni competenţi, care să ştie ce cer, să ştie ce impun, să ştie ce vor. Ne-am săturat de incompetenţi, ne-am săturat de oameni necalificaţi, nu mai e revoluţia proletariatului, ca să înlăturăm  specialiştii să-i punem pe proletcultişti în frunte. Vă rog să se ţină cont! Noi vom fi vinovaţi pentru toţi cei care mor din cauza noastră că nu am intervenit. Eu sunt convins că actualul Consiliu Judeţean este unul competent care aceste lucruri le va corecta“, a mai spus Enătescu.