Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Enătescu, atac dur la Urgenţe: Vor muri oameni! Noi vom fi vinovaţi!

virgil enatescuConsilierul judeţean PNL Virgil Enătescu a atacat în şedinţa de astăzi în termeni foarte duri conducerea Unităţii de Primiri Urgenţe şi a Spitalului Judeţean Satu Mare, spunând că vor muri oameni deoarece nu mai există cardiologie intervenţionistă. El a cerut sprijinul tuturor factorilor judeţeni să se implice în rezolvarea problemei, arătând că toţi vor fi responsabili pentru oamenii care vor muri din această cauză.

Cea mai importantă problemă nu e fotografierea gropilor, ci faptul Urgenţei de la Spitalul Judeţean pentru că din câte ştiu eu nu mai avem serviciu de cardiologie intervenţionistă pentru pus stenturi la infarct. I s-a desfăcut contractul de muncă, sau nu s-a mai făcut contract nou cardiologului care-l aveam angajat la spital. Deci, vor muri o grămadă de oameni iar noi vom rămâne să astupăm gropi. Sunt de acord să astupăm gropi dar această problemă a chirurgiei cardiace tot pe noi ne priveşte şi de noi depinde, de Spitalul Judeţean. Din acest punct de vedere cer Consiliului Judeţean, tuturor celor ce fac politică şi administraţie în judeţul ăsta, să meargă pe criterii de competenţă. Şcoala de balet nu ajunge ca să conduci Urgenţa unui spital. Şi atunci, infecţiile intraspitaliceşti la noi sunt extraordinare“, a declarat Virgil Enătescu.

El a spus că în momentul în care spitalul a fost preluat de administraţia judeţeană a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean să se utilizeze apă sterilă, să nu mai fie apă cu microbi, dar acest lucru a fost considerat o problemă minoră, astfel că nici acum nu este apă sterilă iar infecţiile sunt foarte multe.

A doua problemă este modul în care se acordă asistenţă de urgenţă. Acolo vreau să se intervină de către oameni competenţi, nu cu şcoala de balet, repet, de oameni competenţi, care să ştie ce cer, să ştie ce impun, să ştie ce vor. Ne-am săturat de incompetenţi, ne-am săturat de oameni necalificaţi, nu mai e revoluţia proletariatului, ca să înlăturăm  specialiştii să-i punem pe proletcultişti în frunte. Vă rog să se ţină cont! Noi vom fi vinovaţi pentru toţi cei care mor din cauza noastră că nu am intervenit. Eu sunt convins că actualul Consiliu Judeţean este unul competent care aceste lucruri le va corecta“, a mai spus Enătescu.

22 comentarii

  1. Dr. Mengele Răspunde

    Dumnezeule mare! Iara asta! Fratilor, trimite-ti-l dracului, sa aiba grija de nepoti sau sa planteze panselute! Iarasi se ia de toata lumea! Ce a facut marele academician, cat a fost mare sef la psihiatrie????!!!! Cum arata toata sectia aia, ca un gulag sovietic! Si asta multi ani la rand! Nu ai facut nimic decat ai batut din gura, domn’ profesor si jignesti pe toata lumea parca tu le stii pe toate! Aaah, scuze, ba ai facut ceva: combinatii cu retetele cu regim special, asta printre altele… Hai siktir, senilule,s-a saturat toata lumea de circul tau ieftin!

    • szovati monica Răspunde

      sunt sigura dr. Mengele ca aceste cuvinte nu va fac cinste, chiar daca sunt sau nu adevarate aceste lucruri !

  2. Opris M Răspunde

    Este foarte adevarat acuzatiile aduse de dr. Enetescu….

  3. VINTILA BRATIANU Răspunde

    Pe cine ar vrea director la spital?

  4. Diana Borhidan Răspunde

    adevarul doare de multe ori ,dar acum are dreptate domnul ENATESCU,PTR CA MULTI INCOMPETENTI SUNT IN TARA CARE OCUPA POSTURIILE PE PILE SI PE BANI SI HABAR NU AU DE DOMENIUL IN CARE LUCREAZA DOAR SA TREACA

  5. Diana Borhidan Răspunde

    adevarul doare de multe ori ,dar acum are dreptate domnul ENATESCU,PTR CA MULTI INCOMPETENTI SUNT IN TARA CARE OCUPA POSTURIILE PE PILE SI PE BANI SI HABAR NU AU DE DOMENIUL IN CARE LUCREAZA DOAR SA TREACA

  6. Opris M Răspunde

    Incompetenta este rezultatul plicurilor…. ce pretind manegerii pt angajare….. sute de oameni detasati prin crucea rosie… ulteriori toti admisi la concurs…. si mor aomenii in urgent dupa ce sunt badjocorit de angajati….. se simte sefi peste pacienti si amaratii de la folda securiti ca si analfabetii dau in pacienti cu vorbe foarte urate! Cunosc ft bine toti colegii si sefi….

  7. M Tartan Răspunde

    Sefii de pe spital sunt incompetrnti d-u Enatescu? dar de M Adriana nu aveti comentarii ca mereu e pe invizibil cand ar trebuie sa fie stapanul de la Upu….

  8. Un Medic Răspunde

    D-le dr.sunteti ancorat in realitatea anilor 80 cand d-voastra practicati proletcultismul .Va amintiti cand fara sa fiti nominalizat in comisia de examinare si tratament a d-lui Bradea (sotul d-nei primsecretar de judet)erati prezent in fiecare dimineata pe reanimare,chiar daca nu avea nevoie de psihiatru.Din mare comunist si lingau la mai marii vremii inainte de 1990 mare liberal si acelasi lingau la alte marimi.Apropo in care academie sunteti membru pentru ca in Academia Romana nu figurati nici macar mmembru corespondent.Daca nu puteti face dovada ca sunteti membru al academiei inseamna ca sunteti un impostor

  9. Vehementa freacă menta Răspunde

    Se spune ca profesorul de balet este un bătrânel simpatic care încearcă sa facă din niște curve lebede.Domnul profesor Enatescu vrea sa facă dintr-o avocata ratata o directoare de spital?

  10. János Benka Răspunde

    da are dreptate dom Virgil Enatescu

  11. mama Răspunde

    Această materie(fecală) cenușie de ,,acadeMICian,, care nu a fost în stare să aibă un cabinet particular, atacă medici care au performanțe notabile și care vorbesc prin ceeea ce fac. Aceastui individ i-au murit aproape toți neuronii. Sper ca medicii să nu se lase scuipați de acest ,,MIC,, și să ia atitudine. Succes personalului SPITALULUI JUDEȚEAN, să vă dea DUMNEZEU sănătate și putere.

    • istvan Răspunde

      “performanțe notabile” ce performante? ca anul trecut intro saptamana de 2 ori mam dus la urgenta se a doua oara cand mo consultat proasta dr roatis alina si prostul dr cristian manea mo trimis la spita tbc ca am aprindere la plamani(4 ocotmbrie dupa ora 18.00) cu o zi mai tarziu la upu cluj deja o zis ca nu am aprindere la plamani ca am ficat aprope oprit si inima cu o frecventa de 25% si de la 24% deja lista de asteptare pentru transplant? Ce competetna?

  12. vlad.tepes Răspunde

    Sunt inca multe hibe la spitalul judetean, dar , dar, omu e senil rau. pe bune! in loc sa scape in liniste de el, PNL il foloseste pe post de dulău..

  13. Ion Răspunde

    La spital chiar se vad schimbari, curtea , intrarea , am fi absurzi sa zicem ca nu e asa. Si nu ma intereseaza scoala de balet- daca doamna cu pricina face treaba jos palaria.

  14. asta Răspunde

    batranu asta saracu nu are de lucru si da toata ziua din gura degeaba. lumea e satula de mutra ta “academicianule” ia un mic si taci dreacu . lasa medicii sa si faca treaba fara sa tot zumzai acolo la comanda partidului

    • nu am nimic personal cu tine da... Răspunde

      A semnat şapte cărţi şi monografii, peste 350 de articole ştiinţifice, a participat la 140 de conferinţe medicale interne şi intenaţionale şi să nu uităm nici de cele opt brevete de invenţie care se leagă de numele său.

      Ca o recunoaştere a contribuţiei sale ştiinţifice, americanii l-au inclus în rândul celor 500 de genii ai secolului XX. Există două volume despre istoria medicinei româneşti, cel din urmă purtând tocmai numele sătmăreanului Virgil Enătescu.
      În urmă cu câteva decenii, vreme pe când renumitul ştiinţific a ales calea psihiatriei, psihiatria a fost rău încălecată de către ruşi. „Totuşi, aveam şi noi câţiva psihiatri precum Brânzei la Iaşi, Pamfil la Timişoara şi Csiki Kálmán la Târgu Mureş. Pe lângă aceştia mai erau şi câţiva tineri care traduceau lucrările unor psihiatri germani şi francezi. Aceştia s-au adunat la Săvârşin, o localitate situată la aproximativ 90 km de Arad. Acolo s-a creat un centru puternic. Cel care a reuşit să-i adune pe aceşti tineri a fost Dan Arthur, fiul generalului Casei Regale. A fost director o vreme la Săvârşin, după care a ajuns toxicoman. Am început să mă orientez în domeniul psihiatriei însă încercam să o privesc din punct de vedere cibernetic“, a precizat dr. Virgil.
      Primul eveniment mondial la care a participat a fost congresul „Sistemele genetice şi cibernetice” , în cadrul căruia i-a lăsat pe olandezi cu gura căscată. Au rămas atât de uimiţi de lucrarea sa încât au publicat-o alături de alte lucrări ştiinţifice la prestitigoasa editură din New York, Springer Bernard. Şi asta nu e tot. Marele academician a fost invitat de asemenea, la marele congres de la Honolulu, din 1977, unde trebuia să conducă secţiunea de comunicări libere. Din motive obiective, nu a mai ajuns. Marele savant Virgil Enătescu ocupă astăzi funcţia de consilier judeţean. A candidat la alegerile parlamentare,în Senat, Colegiul I, dar nu a obţinu voturile necesare.
      Dr. Virgil Enătescu s-a născut la Braşov în 11 noiembrie 1940. A frecventat şi onorat cu lucrări şi comunicări Cercul de Bionică de la Timişoara, Cercul de Filozofi a şi Metodologia Medicinii al Academiei Române. A susţinut primul doctorat în 1977 la Institutul de Medicină şi Farmacie Timişoara, definind un nou domeniu – analiza comunicării extraverbale în care include şi studiul desenului. Al doilea doctorat îl susţine la Academia Română în domeniul antropologiei culturale.
      „Virgil Enătescu, personaj fabulos, academician, medic psihiatru, inventator, om politic, eseist şi scriitor, este omul rătăcit din perioada Renaşterii într-un secol mercantil şi tehnicist, cel ce ar trebui să facă nu doar cinste oricărei comunităţi, dar ar trebui să i se creeze acel spaţiu şi confort psihic şi intelectual de creaţie. Ca scriitor a debutat târziu, dar convingător, subliniind ironic prin chiar titlul cărţii (Debut întârziat) această stare de lucruri. Virgil Enătescu revine în forţă cu o serie de mici romane, alăturându-se ilustrei pleiade de scriitori medici, de la V. Voiculescu la Ion Vianu, ceea ce ne îndreptăţeşte să propunem publicului cititor o nouă colecţie “Literatura medicilor”- Ion Vădan

  15. Alexandru-Ioan Farkas Răspunde

    Sunt curios, ce masuri va lua noul Consiliul Judetean fata de "conducerea incompetenta" de la nivelul Spitalului de Urgente ? Cate persoane vor mai trebui sa moara datorita indolentei acestora ?

  16. Valahu Răspunde

    Ca bine ziceti dr.Enatescu nu a reusit s-a deschida un cabinet particular cum au majoritatea doctorilor din spital care dupa ce te consulta te trimit la cabinetul particular unde bineiteles platesti.Ar fi interesant de vazut (ca toata lumea stie)ca aceasta metoda de racolare de pacienti daca este legala si daca s-e taie chitante pentru toti .

  17. Ana Răspunde

    Marele Psichiatru Enătescu Spune-ți? Acest Medic atotștiutor a fost regele Județului in ceea ce privește internările bolnavilor in Spitalul de Psichiatrie din județ pe care acesta la ocupat ipostand regulilor sale. Vorbește de infecți in Spitale îmi aduc aminte mizeria din Spitalul unde acest impostor profesa. Pacienți erau internați Di eventual tratati doar cu bani in buzunarele lui.
    Spune-ți Medic?
    Nu a fost un bun medic, nu avea umanitate nu a respectat jurământul lui Socrate.
    A fost cum s-ar spune un mic om agitat după bani din buzunarele pacienților inclusiv Allfinanz mele personale. Am avut tatăl meu card după 33 de ani de mina de munca de demnitate sa îmbolnăvit de dementa senila. A fost internat in incinta spitalului fost cu bani in buzunarele mizerabile Si goale ale acestui mare academician.
    Deci va întreb pe voi Mari știutori? Ce înseamnă umanitate pentru voi? Ce este medicina?
    Rușine acestui impostor ce a pensionat pe caz de boala Psichiatrica un sfert din Judet cu bani nu cu patologie, dar cine într-adevăr era bolnav a fost depradat de demnitate nu numai pacienți dar si Copii acestora ce au asistat si acceptat acest mizerabil medic ce știa fost sa ia bani din buzunarele noastre. Rușine sa va fie Enătescu!!!

    • mama Răspunde

      Mare dreptate ai. Un MISOGIN, un neputincios, un mizerabil care îți maschează neputința(personală și familială) prin atacuri la persoane care au reușit in viață. De vină este și așa zisa presă, care nu pune intrebări persoanelor implicate și care instigă la ură împotriva unei categorii sociale sau a unei(unor) persoane. Așa zișii patroni de presă și realizatori de emisiuni(cu probleme de atitudine, comportament și financiare) care incearcă să manipuleze opinia publică sunt necercetați pentru instigare la ură, informații false, etc. Sper ca instituțiile statului să se sesizeze. Așa să ne ajute DUMNEZEU după cum merităm(cu cât mai repede cu atît mai bine).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.