PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

S-a găsit o soluție pentru recuperarea Hotelului Dacia. Imagini de îţi vine să plângi (FOTO)

Clădirea Hotelului Dacia mai are o șansă, mică ce-i drept, să fie salvată. Directorul Direcției de Cultură Satu Mare, Mircea Drăgan, a postat recent pe Facebook niște poze făcute în urmă cu două-trei luni în incinta Hotelului Dacia, având ca titlu sugestiv ”Imagini de 2-3 luni cu Hotel Dacia. Îți vine să plângi”, și-i îndeamnă pe sătmăreni să formeze o asociație care să aibă ca scop tocmai salvarea acestei clădiri reprezentative pentru orașul Satu Mare.

Pozele postate sunt însoțite de o serie de comentarii venite din partea sătmărenilor care-și exprimă revolta față de starea îngrozitoare în care a ajuns clădirea Dacia.

”Revoltător”, ”Rușine”, ”Ne batem joc de ce avem”, ”Ce se poate face urgent pentru salvarea lui ???? Îmi vine să plâng ce oameni suntem!!! Câtă nepăsare !!!!”, Așa se întâmplă când adevaratele valori ajung în mâinile unor analfabeți nou îmbogățiți!!!”, sunt doar câteva dintre reacțiile sătmărenilor la vizualizarea fotografiilor.

Pe de altă parte, însă, directorul Mircea Drăgan propune sătmărenilor o soluție inedită pentru a salva clădirea Hotelului Dacia.

”Mai e o șansă să ne recăpătăm bijuteria dar… atunci începe greul. Costurile sunt mari, dar poți lucra, renova, doar anumite părți din hotel ca să fie funcțional și să se autoîntrețină. Hai să facem o asociație de salvare a monumentului și, cu sprijinul autorităților locale de bun simț, ne putem recupera clădirea”, scrie Mircea Drăgan.