PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskenyi, nemulţumit de activitatea Centrului GM Zamfirescu. Posibilă schimbare a directorului

Primarul Kereskenyi Gabor a anunțat astăzi că urmează să facă o analiză pentru revitalizarea Centrului Cultural G.M. Zamfirescu, fiind posibilă schimbarea directorului Gigi Molnar.

După ce a vorbit despre buna organizare a Zilelor Culturale Partium, edilul a spus că orașul este intr-o situaţie mult mai comodă, și că are o instituție întreagă care trebuie revitalizată.

“GM Zamfirescu trebuie revitalizat pur şi simplu, trebuie puşi oamenii la lucru. Să nu fie un fel de asociaţie caritativă”, a spus primarul.

El a lăudat iniţiativa unor organizatori de evenimente, cum ar fi tinerii de la SamStudia, care fac voluntar evenimente mult mai bune decât cele ale Centrului Cultural GM Zamfirescu, care are angajaţi plătiţi să facă acest lucru, arătând totodată că sunt oraşe precum Baia Mare sau Oradea unde astfel de centre organizează evenimente deosebite. Primarul l-a lăudat şi pe Bogdan Georgescu din Carei.

“Modul de abordare a celor care stau acolo nu e unul bun. Noi am rămas cu evenimentele culturale în anii 90. Trebuie revitalizată instituţia. Această mentalitate ar trebui zdrobita în sectorul public că venim la 8 şi plecăm la 4”, a declarat primarul.

Întrebat dacă este posibilă schimbarea directorului Gigi Molnar, edilul a răspuns că este prematură o asemenea decizie, însă “poate nu ar strica o reîmprospătare”.