Ultima actualizare: ieri, 21:42
Locale

Kereskenyi, nemulţumit de activitatea Centrului GM Zamfirescu. Posibilă schimbare a directorului

kereskenyi gaborPrimarul Kereskenyi Gabor a anunțat astăzi că urmează să facă o analiză pentru revitalizarea Centrului Cultural G.M. Zamfirescu, fiind posibilă schimbarea directorului Gigi Molnar.

După ce a vorbit despre buna organizare a Zilelor Culturale Partium, edilul a spus că orașul este intr-o situaţie mult mai comodă, și că are o instituție întreagă care trebuie revitalizată.

“GM Zamfirescu trebuie revitalizat pur şi simplu, trebuie puşi oamenii la lucru. Să nu fie un fel de asociaţie caritativă”, a spus primarul.

El a lăudat iniţiativa unor organizatori de evenimente, cum ar fi tinerii de la SamStudia, care fac voluntar evenimente mult mai bune decât cele ale Centrului Cultural GM Zamfirescu, care are angajaţi plătiţi să facă acest lucru, arătând totodată că sunt oraşe precum Baia Mare sau Oradea unde astfel de centre organizează evenimente deosebite. Primarul l-a lăudat şi pe Bogdan Georgescu din Carei.

“Modul de abordare a celor care stau acolo nu e unul bun. Noi am rămas cu evenimentele culturale în anii 90. Trebuie revitalizată instituţia. Această mentalitate ar trebui zdrobita în sectorul public că venim la 8 şi plecăm la 4”, a declarat primarul.

Întrebat dacă este posibilă schimbarea directorului Gigi Molnar, edilul a răspuns că este prematură o asemenea decizie, însă “poate nu ar strica o reîmprospătare”.

17 comentarii

 1. REAL-CINIC Răspunde

  Ticalosul de Kereskenyi oficializeaza ceea ce pregatise inca din timpul campaniei electorale: aducerea unui director ungur la G.M. Zamfirescu sau aducerea unui papapagal gen Ciprian Fabian (care-i roman numai cu numele). Dar oare Kereskenyi stie cine a fost, pentru Satu Mare, George Mihai Zamfirescu ? Indoi-m-as ! Ca la facultatea de duzina de la Debrecen, pe care a terminat-o numai pentru ca a mituit profii de acolo, nu a invatat decat sa deteste pe ascuns tot ce e romanesc…

  • bolnav psihic Răspunde

   Domnule Cosma Alexandru, va rog sa va adresati unui medic psihiatru care da consultatii la Cabinetul Coica pentru ca aveti probleme grave!

 2. mirela Răspunde

  Bine ca a iesit bine partium cu BANI PUBLICI!

 3. unu Răspunde

  bani publici?? ai vazut cati sponsori au avutt?? satu mare niic in 1000 de ani nu va avea atiat sponsori

 4. Fara Cap Răspunde

  Saptamana viitoare ne va zice de conducerea teatrului.
  La CSM ia schimbat, la Olimpia la fel, acuma GM Zamfirescu, ii chiar greu sa ne dam seama ce instituti urmeaza.

 5. cristi Răspunde

  Este laudabila preocuparea lui Kereskenyi Gabor,primarul municipiului Satu Mare,de soarta si de neregulile de la cele doua institutii culturale satmarene G.M Zamfirescu, subordonat primariei, dar și al Centrului Judetean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Traditionale, in subordinea Consiliului Judetean Sm, pe care l-a numit ”centrul de conserve” Insa il rugam sa nu uite si de neregulile de la Muzeul Judetean de Istorie si Arta Satu Mare… se toaca banii publici pe lucrari de “cosmetizare ” si nu de refacere a cladirilor aflate in patrimoniul prestigioasei institutii de cultura satmareane. Muzeul e condus de un Manager care are ca studii facultatea de Mine din Petrosani si nu de specialitate .Aceste lucruri ii sunt familiare domnului primar deoarece tatal domniei sale ex-senatorul UDMR Kereskenyi Alexandru lucreza aici cu contractul de angajare prelungit peste limita varstei de pensionare.

 6. Cristina Răspunde

  Sper sa_l schimbe si pe Robert Laszlo ca e vaisamar si nu stiu da mai are dunga în buletin?

 7. mirela Răspunde

  interesati va cati BANI PUBLICI s au cheltuit de la PRIMARIE ptr partium.Nu zeci de sponsori cu 200 de lei 🙂

 8. Costel Răspunde

  Suma primita de la Primarie pentru Zilele Partium este de peste 70000 lei

 9. flaviu Răspunde

  plus inca de la Consiliul Judetean, te doare capu cat s-a stricat pe cheful asta unguresc. peste 100.000 de lei din bani publici, si asta ei o ascund si neaga, dar ar trebui transaparenta cum au tot strigat in campania electorala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
A fost prelungit termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare aduce la cunoştinţă faptul că, în Monitorul Oficial nr. 653...

Închide