PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Lidl a învins în cele din urmă la Satu Mare. Proiectul, aprobat de Consiliul Local (FOTO)

Proiectul de hotărâre privind construirea unui magazin Lidl la Cap Pod Golescu, lângă Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena a fost aprobat, în urmă cu câteva minute, de Consiliul Local Satu Mare reunit în ședință extraordinară. Ba mai mult decât atât, proiectul a fost aprobat fără nicio modificare față de ședința precedentă, când a fost respins, astfel că magazinul Lidl va fi costruit așa cum a fost prevăzut inițial, cu spatele spre Biserică, deși preoții ar fi cerut reamplasarea acestuia. 

La ședința de astăzi au fost prezenți 20 din cei 23 de consilieri, lipsind Marcela Papici, Cosmin Rațiu (ambii ALDE) și Adrian Micle (PSD). 

Viceprimarul Adrian Albu, președintele ședinței de astăzi, a dorit, lucru care s-a și întâmplat de altfel, să aducă o îmbunătățire proiectului inițial în sensul că, în cazul în care se va constata că traficul auto va fi îngreunat de cel pietonal în zona magazinului, atunci reprezentanții Lidl vor amplasa, din fonduri proprii, un semafor în zonă. 

A luat cuvântul și consilierul PSD, Radu Roca, care a precizat că partidul pe care-l reprezintă nu este împotriva construirii magazionului Lidl în zonă și că își dorește dezvoltarea zonei respective. 

În cele din urmă s-a trecut la vot. Proiectul a fost aprobat cu 19 voturi pentru și o abținere (Robert Pugner – ALDE).