PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Lild îi împarte pe sătmăreni în mai multe cete. Cum au întâmpinat decizia Consiliului Local

Deși marea majoritate a sătmărenilor au întâmpinat cu bucurie votul de ieri a consilierilor locali prin care să dă undă verde construirii magazinului Lidl la Cap Pod Golescu, lângă Biserica Ortodoxă, au fost și unii care s-au arătat mult mai circumspecți. Cel puțin aceasta este concluzia ce poate fi trasă în urma comentariilor postate pe Facebook la metarialul prin care PortalSM anunța victoria Lidl la Satu Mare.

O parte dintre comentarii au fost de genul ”Super”, ”Foarte Bine”, ”Bravo”, ”Așa mai merge” și altele de acest gen.

În alte comentarii, sătmărenii au lăudat decizia Consiliului Local Satu Mare:

Gheorghe Petru: ”S-au trezit la realitate alesii? Alegatorii i-au ales sa le reprezinte LOR interesele, NU besericii! Da-le minte!

Chis Rodica: ”Multumim domnilor consilieri ca au dat dovada de profesionalism si ca lucreaza pentru satmareni”.

Unii se arată supărați pe biserică:

Rozália Varga: ”Cel care este credincios cu adevărat și vrea sa se roage nu are nevoie de lăcașuri scumpe. Dar e mult BIZNIS cu bisericile astea.”

Adam Nagy: ”De 17 ani se construieste, de 17 ani baga popii banii poporului in buzunar. In 17 ani din banii aceea si din cat sa furat ar fi fost gata al 4 pod :)) nu al 3lea….si multe altele… Puscata cruce ce a pus pe el ar fi de ajuns pentru renovarea a 10 sali din spital si multe altele.”

Dar sunt și sătmăreni care nu văd cu ochi bunio construirea magazinului Lidl în acea zonă:

Marius Szilaghi: ”Urit de tot !!! Ft urit aspect o sa aiba, clar ! Trebuia facut un parc acolo, nu magazine! Ca sint la tot coltu ! Nu trebuia lasati acolo sa se faca nimic inafara de un parc frumos ! Bine ca Nu se fac fabrici in centru orasului !!!”

Tudor Fabian: ”Si asa nu au bani satmarenii sa cumpere nimic. Mai bine faceau un parc sau ceva ce sa atraga turisti, nu Lidl.”

Tupita Ciprian-George: ”Lidl si toate magazinele straine cam chiulesc de la ore cand trebuie sa isi plateasca taxele.”

Eduard Laszlo: ”Slugi la nemți și la austrii asta place multora sa fie.”

Dinu Daniel Ciorba: ”Parerea mea ar fi totusi sa-l construiasca cu cap sa vada un arhitect cum ar fi mai bine nici chiar oricum caci nu prea pusca una langa alta macar pozitionare ceva ca doar noi om da cu ochi de ele mereu.”

De asemenea, mai cred unii care cred că Biserica a renunțat la pretenții după ce a primit bani de la Lidl:

Cristi Tineghe: ”Cat au primit preoti pt asta de la Lidl? Asa dintr-o data totul este ok :)) in 2 săptămâni vezi numa mertanuri prin SM.”