PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mesajul primarului către Biserică: Nu cred că diavolul și-ar fi făcut apariția în Satu Mare!

Primarul Kereskenyi Gabor le-a transmis astăzi, indirect, un mesaj preoţilor ortodocşi care se opun construirii supermarketului LIDL la cap pod Golescu, declarând că nu ştie ca diavolul să fi apărut la Satu Mare pentru a construi un supermarket. El a spus că are programată pentru astăzi o întâlnire cu reprezentanţii LIDL, în care le va sugera să facă un gard verde pe gardul cu biserica, dacă aceasta este problema.

Am citit mass-media de astăzi, în care am avut ocazia să citesc că această investiție LIDL ar fi lucrătura diavolului. Nu știu și nu cred că diavolul și-ar fi făcut apariția în Satu Mare și sper că nu va face acest lucru, cel puțin cu această investiție. Cert este că reprezentanții LIDL vor veni astăzi la Satu Mare și o să am o întâlnire cu ei. Bineînțeles, dorim să fie o soluție acceptabilă pentru toate părțile, dacă este posibil acest lucru. Am văzut și în alte orașe, spre exemplu Oradea, poziționarea unui supermarket identică cu cea din Satu Mare. Consider în continuare că acest lucru nu este o problemă adevărată și trebuie găsită o soluție, trebuie calmate spiritele. Am vorbit cu foarte mulți oameni din oraș, chiar și enoriași ai acelei biserici, care ar dori acea investiție. Nu neapărat acea investiție, ci o rezolvare a zonei respective, pentru că este o zonă plină de bălării, de boscheți care consider că nu este bine să fie în vecinătatea oricărei biserici, indiferent de cult. Consider că se poate găsi o soluție viabilă, am să sugerez investitorului să monteze ceva gard viu, frumos, dacă chiar asta este problema foarte mare a bisericii. Orice soluție o să găsim, va fi una comercială pentru că nu întâmplător a achiziționat un privat acel teren și dorește să facă o investiție. Am auzit mulți oameni care spun că ar fi frumos acolo un parc. Dacă terenul ar fi al primăriei, ne-am gândi la astfel de soluții, dar dat fiind faptul că este un teren privat, ne-am bucura să se valorifice, va primi o valoare numai comercială. Ăsta este interesul investitorului, nu o să facă nu știu ce servicii pentru comunitate, dar avem ocazia, după 25 ani, să se rezolve situația acelui teren“, a declarat Kereskenyi.

Edilul a explicat că LIDL a cumpărat acel teren din motive economice, şi are toate avizele pentru proiect, în fond fiind vorba despre o discuţie politică

Nu vreau să mă bat în piept cu BCA că eu am adus aici Lidl. Lidl a achiziționat aici acest teren și de la sfârșitul anului 2015 a făcut demersurile premergătoare valorificării terenului și începerii investiției. În luna aprilie a ajuns în fază de dezbatere, eu când am venit cu echipa la primărie deja această dezbatere publică a fost încheiată, ba mai mult a primit undă verde din partea Comisiei de Circulație, ulterior proiectul a primit și avizul Comisiei Tehnice de Urbanism și așa cum am ați observat și din partea Comisiei de Specialitate de Urbanism și Amenajare a Teritoriului din partea Consiliului Local. Consider că restul sunt doar discuții politice“, a mai spus edilul.