PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Topul preferințelor. Sătmărenii vor zboruri Wizz Air spre Roma, Paris și Londra

În baza propunerilor făcute de sătmăreni pe site-ul PortalSM și contul de Facebook PortalSM, se poate face un clasament al destinațiilor zborurilor internaționale ce ar fi posibile de pe Aeroportul Satu Mare de către Wizz Air sau altă companie aeriană low-cost.

În vârful clasamentului, lupta este foarte strânsă. Pe primul loc se află Roma, cu 24 de opțiuni. Pe locurile doi și trei se află Londra și Paris, ambele cu câte 23 de opțiuni. În continuare urmează Bruxelles – 14, Milano – 13, Madrid – 7, Bologna – 6, Lisabona – 5, Barcelona – 4, Zaragoza – 4. Mai sunt preferințe pentru curse înspre Germania (Berlin, Memmingen, Stuttgard), Suedia, Danemarca, dar însă cu mai puține opțiuni. Demn de remarcat este și faptul că patru sătmăreni și-ar dori curse low-cost spre București, în timp ce alții spre Budapesta sau Praga.

Compania aeriană low-cost Wizz Air se află în tratative foarte avansate cu Consiliul Județean pentru a opera curse internaționale de pe Aeroportul Satu Mare. În ședința de ieri, consilierii județeni au redus substanțial tarifele percepute de Aeroport, aceasta fiind una dintre principalele cerințe ale companiei de a veni la Satu Mare. Astfel, este foarte probabil ca Wizzair să zboare încă din acest an de la Satu Mare.

Conducerea companiei face o analiză a posibilelor curse operate de la Satu Mare. Este foarte posibil ca în aceste analize să se țină cont și de părerile sătmărenilor. Părerea voastră s-ar putea să conteze.