PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un bloc cu 5 etaje se construieşte în Centrul Nou. Primele reclamaţii (FOTO)

Un bloc cu cinci etaje va fi construit pe str. Petru Bran, în spatele Şcolii Generale Constantin Brâncoveanu. Zilele trecute, mai multe utilaje au început să sape o groapă, fără însă să fie afişat un panou de informare, lucru care a strârni curiozitatea vecinilor.

Unul dintre ei a reclamat faptul că şantierul este ilegal, însă reprezentanţii Primăriei spun că beneficiarul are autoruzaţia de construcţie în vigoare.

“Desi e ilegal, şantierul nu a afişat o pancardă cu numele firmei şi detaliile lucrării. E o groapă adâncă de 2 metri împrejmuită doar cu o panglică roşie (nu gard). Şantierul e în spatele agenţiei Tarom, în parcarea interioară. Dacă o să vedeţi zona la faţa locului: blocurile sunt înghesuite, iar între acele blocuri foarte înghesuite se va mai construi un bloc, lipit de clădirea şcolii. E ceva incredibil de urât şi incredibil cum au primit aprobare pentru aşa ceva. Urâţeşte centrul nou”, a spus reclamantul.

Acesta spune că vecinii sunt nemulţumiţi de faptul că la 10-15 metri distanţă se va afla un alt bloc, într-o zonă foarte îngresuită.

Terenul pe care se construieste era parte din curtea şcolii, şi a fost retrocedat unei persoane fizice. Reclamantul crede că panoul cu şantierul în lucru nu a fost afişat pentru a nu se panica locatarii blocurilor din centru.

Planul Urbanistic Zonal „Imobil de locuit P+5 cu spaţii libere la parter”, amplasament str. Petru Bran nr. 16,  a fost votat în unanimitate de Consiliul Local Satu Mare în data de 29.10.2015.

Terenul are o suprafaţă de 543 mp, suprafaţa construită va fi de 305 mp, urmând să fie amenajate  14 locuri de parcare.