Ultima actualizare: azi, 12:40
Locale

Un bloc cu 5 etaje se construieşte în Centrul Nou. Primele reclamaţii (FOTO)

bloc centru nou satu mare (3)Un bloc cu cinci etaje va fi construit pe str. Petru Bran, în spatele Şcolii Generale Constantin Brâncoveanu. Zilele trecute, mai multe utilaje au început să sape o groapă, fără însă să fie afişat un panou de informare, lucru care a strârni curiozitatea vecinilor.

Unul dintre ei a reclamat faptul că şantierul este ilegal, însă reprezentanţii Primăriei spun că beneficiarul are autoruzaţia de construcţie în vigoare.

“Desi e ilegal, şantierul nu a afişat o pancardă cu numele firmei şi detaliile lucrării. E o groapă adâncă de 2 metri împrejmuită doar cu o panglică roşie (nu gard). Şantierul e în spatele agenţiei Tarom, în parcarea interioară. Dacă o să vedeţi zona la faţa locului: blocurile sunt înghesuite, iar între acele blocuri foarte înghesuite se va mai construi un bloc, lipit de clădirea şcolii. E ceva incredibil de urât şi incredibil cum au primit aprobare pentru aşa ceva. Urâţeşte centrul nou”, a spus reclamantul.

Acesta spune că vecinii sunt nemulţumiţi de faptul că la 10-15 metri distanţă se va afla un alt bloc, într-o zonă foarte îngresuită.

Terenul pe care se construieste era parte din curtea şcolii, şi a fost retrocedat unei persoane fizice. Reclamantul crede că panoul cu şantierul în lucru nu a fost afişat pentru a nu se panica locatarii blocurilor din centru.

Planul Urbanistic Zonal „Imobil de locuit P+5 cu spaţii libere la parter”, amplasament str. Petru Bran nr. 16,  a fost votat în unanimitate de Consiliul Local Satu Mare în data de 29.10.2015.

Terenul are o suprafaţă de 543 mp, suprafaţa construită va fi de 305 mp, urmând să fie amenajate  14 locuri de parcare.

22 comentarii

 1. Vocea Romaniei Răspunde

  sa vedem beneficiarul. am o banuiala…

 2. mipudeco Răspunde

  Ce e Lidl cu biserica? Acum, ani de zile va fi un scandal imens pentru aceasta constructie. Urata, frumoasa, oamenii sunt multi şi trebuie sa locuiasca undeva. Nu mai putem trai intr-o casa la un km unul de celalalt.

 3. Mihai Răspunde

  Foarte bine ca se fac locuinte sa avem si noi tinerii

 4. Vasi Răspunde

  Poate e cu spatele la scoala …

 5. Raul Răspunde

  La parcari s-a gandit cineva? Sunt convins ca nu prea… sau cladirea va avea parcare subterana suficienta pt locatari plus vizitatori. Orice se poate in tara asta. De exeplu Tarr isi pune statia de betoane mobila in zona rezidentiala atunci ce mai e de mirare.

  • teo Răspunde

   dupa desen are 12 locuri de parcare adica un numar de 8 apartamente. nu ma convinge parcarea de 4 in linie cu o singura iesire si nici faptul ca un imobil cu 5 etaje va avea 8 apartamente. E total ilegala constructia din punctul meu de vedere .

   • satmarean Răspunde

    Sunt curios daca va respecta proiectul si va face “terasa inierbata”. Oricum se va vedea din blocurile din jur

 6. credicios Răspunde

  Poate e a lui Michael care a luat o caruta de bani de la “retrocedari”.Nu e o problema ca se construieste.Problema e ca cei care construiesc fura din spatiile de parcare blocind locuri libere ca sa aiba acces masinile la constructie. Si mai e o problema. Parcarile . Cite apartamente vor sa construiasca??Parcarile se dau gau gratis daca ai cumparat apartament??Nu .Toti vor parca unde vor prinde. La fel ca la blocul rosu de vis-a-vis. Curtea e plina de parcari goale dar pt.ca se vind cu 5000 euro parcarea doar o masina e parcata. In rest toata lumea parcheaza inde prinde.Exista in acest oras un plan de sistematizare????

 7. vecin Răspunde

  Da. Vecinii sunt suparati pt.ca pe nimeni nu intereseaza in acest oras sa existe spatii verzi si locuri de joaca. Nu este normal sa se inghesuiasca inca un bloc !!!!!!
  Dar asa cum in acest oras biserica indeamna credinciosii sa voteze pe cineva si hotaraste ce interese are comunitatea de a crea locuri de munca si spatii comerciale,asa cum primaria obliga cetatenii sa incheie contracte direct cu Florisal (in loc ca primaria sa incheie contracte de salubrizare cu cetatenii si doar o parte din acesti bani sa mearga la Florisal) asa se construieste inca un bloc inghesuind oamenii si masinile. Ca apoi vine iar primaria si amendeaza pe cine nu a parcat regulamentar in loc sa faca parcari. Asa cum la Apaserv lucreaza toti pilosii (inclusiv d-nul Papici care este pensionar militar)Este un oras al hotilor,al spagilor si al aprobarilor date dupa urche in functie de interese.E pacat ca nu intereseaza pe nimeni.

 8. satmarean Răspunde

  Corect spus vecine !!!

 9. Agenda Sătmăreană Răspunde

  Cecilia Marinescu de la PSD se lauda ca vrea un apartament acolo. Dupa ce si-a facut odrasla asistenta cu abureala de Paula Mare acum vrea sa le faca si vecine. A plecat Coica si a picat apartamentul promis asa ca acum se agita sa aiba un apartament in plin centru chir daca e super sufocat. Asta e PSD-ul calca in picioare orice …. Cecilia dupa vacantele platite de PSD mai vrea si un apartament in plin centru satmarului. Astia sunt cei care ne fac partidul de rusine ..pe urma oricat ne zbatem nu mai putem face nimic.

 10. Ghionoaie Răspunde

  Ce puii mei face Kereskenyi ? O freaca la rece?

 11. Mariana Răspunde

  Cici Marinescu 🙂 ?!? parasutata de Govor & Stef la CJ … doar de combinatii se tine …. uneori nici pe la serviciu nu vine decat sa-si ridice salariul 🙂 Nimic nu face p’aici ..eu nu-nteleg cum poti sa fii platit asa …. doar barfe si chiul. Eu nu-nteleg de ce o tine Pataki pe aici.

 12. lala Răspunde

  Idiotue! dupa tine ce poate sa faca Kereskenyi? proiectul a fost aprobat in 2015!!!

 13. satmarean Răspunde

  Consilierii locali când au dat autorizația au hotărât să ia și puținul aer pe care îl mai au oamenii care locuiesc în acele blocuri și așa înghesuite.

  • carcotas Răspunde

   In CL au fost numai habarnisti care ridica mana la comanda politica.Este un motiv pt. care in CL ar trebui sa intre cat mai multi independenti.Din pacate lumea voteaza partide cu liste de habarnisti si hoti.

 14. Carcalete Răspunde

  faceti “articole”din toate cacaturile scrise de tot felu de frustrati pe Facebook …
  este pusa tabla cu descrierea santierului si toate datele necesare … acuma pana in 07.08.2020 (data finalizarii constructiei) puteti sa scrieti de cate ori s-a besit mesterii pe schele … despre blocul asta si despre Dedeman.

 15. vlad, tepes Răspunde

  cum mama dracului au lasat autoritatile locale sa le fure curtea de la 500 de elevi? ok, e proprietar dar nu l-au putut despagubi sau sa rascumpere terenul?? aici au inceput neregulile. se vede ca e cineva bazat sau cu mult tupeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.