PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Urmărire ca în filme. Un stranier beat şi fără permis a fugit de radar

Astfel, în jurul orei 13:50, polițiștii rutieri negreșteni, aflați în supravegherea traficului pe DJ 109 L, au identificat un autoturism înmatriculat în Franța, care  a fost înregistrat de aparatul radar depășind viteza legală în localitatea Boinești.

Conducătorul auto nu a oprit la  semnalele regulamentare ale poliţiştilor, fiind identificat și prins ulterior, în comuna Călineşti Oaş.

La volan a fost identificat I.P. de 29 ani, din comuna Bixad iar în urma verificărilor efectuate de către polițiști, s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule dar și faptul că a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, întrucât aparatul etilotest a indicat, în urma testului efectuat, o valoare de 0,40 mg/l alcool pur în aer expirat.

Extinzând cercetările polițiștii au mai stabilit că autoturismul în cauză a fost încredințat, pentru a fi condus, de către soția celui în cauză, care de altfel este și proprietara vehiculului, deși cunoștea faptul că soțul ei nu posedă permis de conducere.

În acest context, a fost întocmit un dosar penal în care ambii soți sunt cercetați, unul pentru conducere  fără permis și sub influența alcoolului iar celălalt pentru încredinţarea cu ştiinţă a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane despre care ştia că nu deţine permis de conducere.

Sursa: Poliția Satu Mare