PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

ALDE Satu Mare salută decizia Wizzair de a opera zboruri de la Satu Mare către Londra

ALDE Satu Mare salută decizia luată de compania aeriană Wizzair cu privire la operarea zborurilor Satu Mare-Londra. Ne bucurăm că lucrările de modernizarea a Aeroportului Satu Mare demarate la data de 2 octombrie 2015 cu o valoare de 66.293.636,26 lei este aproape de final și asigură județului infrastructura necesară pentru operarearea unor zboruri atât de necesare sătmărenilor.

Din perioada în care eram vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, alături de colegii mei, am făcut 3-4 vizite la sediul central al Wizzair la Budapesta, unde am purtat mai multe discuții privind curse externe de pe Aeroportul Satu Mare. Deasemenea am reluat întâlnirile și în perioada în care am ocupat funcția de președinte. Atât studiile de trafic realizate de Aeroportul Internațional Satu Mare, cât și din cele realizate de Wizzair am știu că destinația preferată este Londra și am luat măsurile necesare pentru mărirea capacității pentru preluarea fluxului de pasageri și modernizarea aerogării pentru asigurarea zborului în cele mai bune condiții. De la un flux de 100 de persoane per flux, plecări/sosiri, capacitatea existentă la acest moment a ajuns la 200 de persoane. Totodată, prin proiectul de modernizare, Aeroportul Satu Mare are o banda nouă de bagaje și echipamente noi de securitate.

Începând cu data de 31 octombrie, operatorul aerian Wizzair va avea primele curse internaționale de pe aeroportul Satu Mare cu o aeronavă tip Airbus 320. Pentru început vor fi doua curse săptămânale la Londra, cu prețuri de pornire de la 109 lei.

Adrian Ștef,

Președinte ALDE Satu Mare