PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Băbuț face publice ilegalitățile care se comit acum la Olimpia

Fostul manager al Clubului Sportiv FC Olimpia 2010 Satu Mare, Dan Băbuț, a răspuns astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, acuzelor care i-au fost aduse de consilierul județean, Adrian Cozma, și fostul membru în comitetul director, Ciprian Bretan.

Vorbind în numele întregii conduceri de atunci a Olimpiei, Dan Băbuț a afirmat că toate acuzațiile care i se aduc nu au temei, pentru că acele plăți, privind aparatul de cafea, transportul suporterilor, achizițiile făcute, au fost achitate în temei legal, chiar dacă plata a fost făcută în numerar și nu prin virament bancar. Și că a făcut aceste plăți pentru că așa i-au cerut furnizorii, nu neapărat pentru că așa a vrut el sau conducerea de atunci a Olimpiei.

În schimb, Dan Băbuț a afirmat că adevăratul jaf se face acum la Olimpia. El spune că conducerea Olimpiei, în perioada 2010-2013 nu au luat niciun ban de la club. Nu s-au făcut contracte mari și nu a fost jegmănit clubul, cum, spune el, se face acum. Când a fost predat, Olimpia avea datorii de 800.000 de lei, nu de 1,7 milioane cât are acum. Deci 700.000 de mii datorie în două luni.

Băbuț explică și cum s-a ajuns la această situație.

”Poate  îmi explică și mie cineva cum se poate ca un team-manager să ia primă de instalare. Să ia salar cu o lună înainte. Asta în condițiile în care în momentul respectiv jucătorii nu erau plătiți de două-trei luni. Sau cum dăm primă în meciul cu Reșița, care vin cu juniorii, și Olimpia dă 19.000 de lei primă de joc. Au primit prime și team-managerul, și președintele. În primul rând legal nu se poate. Nu se poate da primă decât celor care sunt trecuți delegați pe foaie. Asta este o ilegalitate. Dan Băbuț nu a luat niciodată primă de joc. La noi se întâmpla ca administrativul să nu ia salariul, să rămână la jucători”, a spus Băbuț.

Fostul președinte al Olimpiei mai spune că team-managerul are clauze pe care le consideră abuzive.

”Salariatul beneficiază de un procent de 20% din orice sponsorizare realizată prin intermediul sau la Clubul Sportiv FC Olimpia 2010 Satu Mare. Eu pun o întrebare, dacă acum Apaserv vrea să deie clubului o sumă de bani. Această sumă, să zicem 300.000 de lei, domnul Karda va lua 60.000 de lei. Așa scrie în contract”, a spus Băbuț.

Acesta a mai precizat că poate să vină oricine, să verifice actele și că răspunde pentru perioada în care a manageriat FC Olimpia 2010 Satu Mare.