PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Declaraţie oficială: există intenţie de blocare a Mega Mall-ului NEPI!

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a declarat astăzi, la începutul şedinţei de Consiliu Local că există o intenţie clară a unei persoane de blocare a proiectului Mega Mall-ului NEPI. Cu toate că subiectul este unul de maxim interes, nicio oficialitate nu a făcut publică identitatea omului de afaceri care a oferit 20.000 euro pe o suprafaţă de 20 mp pe terenul unde vrea să construiască NEPI, doar pentru a încurca sau a bloca proiectul.

Şedinţa a început cu un dur schimb de replici între consilierul Silviu Sumlaş, care a adus în faţa opiniei publice acest subiect, şi primarul Kereskenyi Gabor.

Edilul a explicat că decizia de a se vinde acel teren prin licitaţie a fost luată de actualul Consiliu Local, iar când s-a pus problema amânării licitaţiei inclusiv cei de la NEPI s-au împotrivit. 

”Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie bine analizat din punct de vedere juridic. Decizia de neamânare a licitației, la solicitarea NEPI, a fost luată în unanimitate de toți membrii comisiei. Poate că  se va ajunge ca din 1 ianuarie 2017 o să ajungem să muncim cu toții, indiferent de culoarea politică, să facem ceva pentru acest oraș. Să nu încercăm să facem teme de campanie din iște investții de care are nevoie orașul Satu Mare. Dorim să se realizeze această investiție”, a spus Kerekskenyi. 

Consilierul Silviu Sumlaş a spus că în acest caz este depăşită “buna credinţă” iar cumpărătorul nu va face altceva decât să ceară ieşirea din indiviziune, să amâne cât se poate identificarea parcelei, astfel încât proiectul mall-ului să fie amânat cât mai mult, sau chiar să se renunţe la el.

“A oferit un preţ incredibil pentru o parcelă de 20 mp care încă nu este identificată fizic. Dacă există un om pe lumea asta care oferă 1003 euro pentru o parcelă în condiţiile în care nu ştie unde este această parcelă, înseamnă că am greşit”, a spus Sumlaş.

Consilierul PSD a spus că vrea doar să tragă un semnal de alarmă.

Cel care a fost implicat direct şi a spus lucrurilor pe nume a fost viceprimarul Adrian Albu, preşedintele comisiei de licitație a terenului. El a explicat că trebuie respectate anumite proceduri, dar nimeni nu s-a aşteptat să apară acest om de afaceri care să supraliciteze.

“Cu toţi cei de la masă am ajuns într-un fel sau altul să fim răspunzători de această licitaţie. Intenţia cumpărătorului a fost foarte transparentă, avea intenţia de a bloca acest proiect. Cei de la NEPI au la dispozţie 4,5 ha de teren, oricum vor face acest mega mall”, a declarat Albu.