Ultima actualizare: azi, 21:26

Locale

Declaraţie oficială: există intenţie de blocare a Mega Mall-ului NEPI!

NEPI Satu MareViceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, a declarat astăzi, la începutul şedinţei de Consiliu Local că există o intenţie clară a unei persoane de blocare a proiectului Mega Mall-ului NEPI. Cu toate că subiectul este unul de maxim interes, nicio oficialitate nu a făcut publică identitatea omului de afaceri care a oferit 20.000 euro pe o suprafaţă de 20 mp pe terenul unde vrea să construiască NEPI, doar pentru a încurca sau a bloca proiectul.

Şedinţa a început cu un dur schimb de replici între consilierul Silviu Sumlaş, care a adus în faţa opiniei publice acest subiect, şi primarul Kereskenyi Gabor.

Edilul a explicat că decizia de a se vinde acel teren prin licitaţie a fost luată de actualul Consiliu Local, iar când s-a pus problema amânării licitaţiei inclusiv cei de la NEPI s-au împotrivit. 

”Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie bine analizat din punct de vedere juridic. Decizia de neamânare a licitației, la solicitarea NEPI, a fost luată în unanimitate de toți membrii comisiei. Poate că  se va ajunge ca din 1 ianuarie 2017 o să ajungem să muncim cu toții, indiferent de culoarea politică, să facem ceva pentru acest oraș. Să nu încercăm să facem teme de campanie din iște investții de care are nevoie orașul Satu Mare. Dorim să se realizeze această investiție”, a spus Kerekskenyi. 

Consilierul Silviu Sumlaş a spus că în acest caz este depăşită “buna credinţă” iar cumpărătorul nu va face altceva decât să ceară ieşirea din indiviziune, să amâne cât se poate identificarea parcelei, astfel încât proiectul mall-ului să fie amânat cât mai mult, sau chiar să se renunţe la el.

“A oferit un preţ incredibil pentru o parcelă de 20 mp care încă nu este identificată fizic. Dacă există un om pe lumea asta care oferă 1003 euro pentru o parcelă în condiţiile în care nu ştie unde este această parcelă, înseamnă că am greşit”, a spus Sumlaş.

Consilierul PSD a spus că vrea doar să tragă un semnal de alarmă.

Cel care a fost implicat direct şi a spus lucrurilor pe nume a fost viceprimarul Adrian Albu, preşedintele comisiei de licitație a terenului. El a explicat că trebuie respectate anumite proceduri, dar nimeni nu s-a aşteptat să apară acest om de afaceri care să supraliciteze.

“Cu toţi cei de la masă am ajuns într-un fel sau altul să fim răspunzători de această licitaţie. Intenţia cumpărătorului a fost foarte transparentă, avea intenţia de a bloca acest proiect. Cei de la NEPI au la dispozţie 4,5 ha de teren, oricum vor face acest mega mall”, a declarat Albu.

19 comentarii

 1. x Răspunde

  hiper super mega shopping plaza satu mare. oare cine mortii lui putea sa blocheze? popii cu lidl au pierdut. de ce nu ar pierde si acest infect?

  • mda Răspunde

   e mai tare si puternic ca popii ..
   4.5 hectare ? pai atunci ei au vrut sa faca varianta mare de mall,dar in ultima prezentare a aparut din 27900mp2 o varianta de mall de 17400mp2

   • Unu' Răspunde

    Ai uitat de parcare …
    În zona respectivă, datorită structurii solului nu se poate construi parcare subterană!

 2. Marius Răspunde

  O investitie de 40 milioane euro sa stea intr0un teren de 20 mp??? Pai da-l dracului si fac mallul odata unde ai teren, ca si asa nu va fi un mall cu 4 etaje cum e in baia mare ci mai mic. Faceti naibii odata mallul!!! Numai la noi in oras se poate intampla de astea si ne mai miram de ce nu vin investitorii! Iar Albu ar cam trebuit luat de DNA, nu vreau sa cred ca in mandatul trecut de viceprimar, ca sef d evanzare a spatiilor comerciale a luat mita de la seful Gordius ca sa puna mana ala pe spatiile comerciale de pe Corso!

 3. ANONIM Răspunde

  Oameni buni din cauza domnului BUD nu se face MEGA-MALLUL pentru ca va avea de pierdut cu gunoiul ala de mall care l-a facut….din cauza lui acestiu om nu se vrea MEGA MALLUL

 4. ANONIM2 Răspunde

  Mobilizare…acest mall va aduce o peste 1000 de locuri de munca si o imagine buna care va atrage multi investitori….haideti la proteste

 5. Cetateanul X Răspunde

  E la mintea cocosului cine a luat terenul si cine vrea sa blocheze constructia mega molului. Eu cred ca este vorba de proprietarul celuilalt moll care se teme de concurenta. Macar asa vedem si noi cetatenii de rand buna intentie a celor care ne conduc…. Viceprimarul Albu e sluga primarului Kereskeni.
  Eu cred ca nu s-au inteles la cascaval. Aici e vorba de cascaval, trebuie unsi toti ca sa se poata face ceva la Satul Mare. De aceea am ajuns in halul acesta si am ramas in urma fata de toate celelalte orase!
  Investitorii cand vin sunt blocati…li se cer spagi…direct sau indirect ca sa poata demara. In conditiile de fata nu putem aspira sa ajungem vreodata ca si Oradea sau Satu Mare. Pe zi ce trece devenim tot mai neimportanti si ramanem tot mai in urma.

 6. escape Răspunde

  Daca s-a vandut o parte din patrimoniul public, de ce nu are dreptul publicul larg sa afle numele cumparatorului? Acest oras nu va scapa niciodata de gunoaie, indiferent ca sunt trandafiri sau tulipani 🙁

 7. mda Răspunde

  La Piatra Neamt a fost nevoie de 7 hectare…

  „Lucrările au început pe 9 mai, atunci când am obținut autorizația de construcție pentru mall-ul care va fi dezvoltat pe cele 7 hectare de teren.

 8. Iosif Visarionovici Chaplin Răspunde

  Se zvoneste faptul ca cel care a cumparat cei 20 de metri patrati de teren vrea el sa construiasca um mall.In miniatura!Il cheama Napoleon Bonaparte si recent a scapat de la diribaul de la Socola.

 9. Adrian Răspunde

  Se stie cine este BUD….
  De cand sa deachis marele mall de la podul Golescu se crede cel mai tare…si asa este..ca da MITA..UNDE ESTE ACUMA DNA…
  Oricum in 2 ani se inchide este prea naspa..ca si Mall

 10. Mall Răspunde

  Daca se dovedeste ca a fost Bud cel care a cumparat cei 20 mp de teren doar pentru a bloca investitia NEPI, cred ca cea mai buna forma de protest a noastra, a tuturor satmarenilor care vor mall-ul NEPI este sa nu mai punem piciorul in Mall-ul lui BUD. si asa e construit tot pe terenul public, din proprietatea primariei, nici macar nu l-a construit pe terenul lui

 11. Satmarean Răspunde

  Să-i dea terenul chiar lângă dig iar acces la el să aibă fie să construiască un pod peste Someș fie să se milogeasca la Nepi să-i lase cale de acces bineînțeles contra cost si la un preț dublu fata de cel la care a achiziționat el cei 20mp!!!!!!

 12. pop mihai Răspunde

  Filip George, este o pramatie de om si un oportunist care prin aceasta conjuctura o avut profit de 150 mii euro……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.