PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dovada clară că se vrea boicotarea proiectului NEPI. Prețul umflat de peste 20 de ori

Achiziționarea unui teren la un preț exorbitant nu este altceva decât dovada clară că se vrea boicotarea proiectului NEPI la Satu Mare. Sătmăreanul care a cumpărat cei 20 de mp de teren a dat pe acesta un preț de peste 20 de ori mai mare decât prețul de pornire a licitației, potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul Local din data de 22 iulie 2016.

În raportul de specialitate a acestui proiect, care poate fi văzut AICI, se arată că preţul de pornire la licitaţie de 43,00 euro/mp este stabilit conform raportului de evaluare întocmit de către PFA Plaştin Nicoleta, echivalent în lei la cursul stabilit de BNR la data desfăşurării licitaţiei.

După cum se știe, cel care a cumpărat terenul a dat pe acest teren suma de 1003 euro, adică de 23 de ori mai mult.

Președintele comisiei care a organizat licitația terenului, viceprimarul Adrian Albu, a arătat ieri, în cadrul unei emisuni televizate, că sătmăreanul a venit cu gândul serios de a cumpăra acel teren.

”Domnul acela mai avea puțin și îi pica mâna, dar nu a mișcat-o pe tot parcursul licitației. De când a început licitația până la sfârșit nu a coborât mâna și nu a clintit-o deloc, deci nu a dat nici o intenție să se oprească. Putea să meargă licitația la nesfârșit că el nu dădea semne că ar fi renunțat. A ținut mâna sus la 48 de pași de licitație, că s-a licitat din cinci în cinci euro” a declarat viceprimarul.

Tot Albu, a declarat ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, că sătmăreanul cu pricina a cumpărat acest teren cu un singur gând, să încurce investiția NEPI la Satu Mare.

”Intenţia cumpărătorului a fost foarte transparentă, avea intenţia de a bloca acest proiect. Cei de la NEPI au la dispozţie 4,5 ha de teren, oricum vor face acest mega mall”, a declarat Albu.

Vom reveni cu mai multe amănunte privind misteriosul cumpărător al parcelei respective.