Ultima actualizare: azi, 21:49
Locale

Dovada clară că se vrea boicotarea proiectului NEPI. Prețul umflat de peste 20 de ori

NEPI Satu MareAchiziționarea unui teren la un preț exorbitant nu este altceva decât dovada clară că se vrea boicotarea proiectului NEPI la Satu Mare. Sătmăreanul care a cumpărat cei 20 de mp de teren a dat pe acesta un preț de peste 20 de ori mai mare decât prețul de pornire a licitației, potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul Local din data de 22 iulie 2016.

În raportul de specialitate a acestui proiect, care poate fi văzut AICI, se arată că preţul de pornire la licitaţie de 43,00 euro/mp este stabilit conform raportului de evaluare întocmit de către PFA Plaştin Nicoleta, echivalent în lei la cursul stabilit de BNR la data desfăşurării licitaţiei.

După cum se știe, cel care a cumpărat terenul a dat pe acest teren suma de 1003 euro, adică de 23 de ori mai mult.

Președintele comisiei care a organizat licitația terenului, viceprimarul Adrian Albu, a arătat ieri, în cadrul unei emisuni televizate, că sătmăreanul a venit cu gândul serios de a cumpăra acel teren.

”Domnul acela mai avea puțin și îi pica mâna, dar nu a mișcat-o pe tot parcursul licitației. De când a început licitația până la sfârșit nu a coborât mâna și nu a clintit-o deloc, deci nu a dat nici o intenție să se oprească. Putea să meargă licitația la nesfârșit că el nu dădea semne că ar fi renunțat. A ținut mâna sus la 48 de pași de licitație, că s-a licitat din cinci în cinci euro” a declarat viceprimarul.

Tot Albu, a declarat ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, că sătmăreanul cu pricina a cumpărat acest teren cu un singur gând, să încurce investiția NEPI la Satu Mare.

”Intenţia cumpărătorului a fost foarte transparentă, avea intenţia de a bloca acest proiect. Cei de la NEPI au la dispozţie 4,5 ha de teren, oricum vor face acest mega mall”, a declarat Albu.

Vom reveni cu mai multe amănunte privind misteriosul cumpărător al parcelei respective. 

12 comentarii

 1. Brătianu Răspunde

  A mai fost unul deștept, la Kaufland cu restaurantul Eclipsa. Acum se roagă să i-l cumpere cineva… 🙂

 2. Rzv Răspunde

  Ce tot o luati pe ocolite….Vasile Bud nu doreste sa se faca MEGA-Mallul deoarece va pierde cu Bodega aia de MALL care a facut-o….rusine satmareni si autoritatile locale…va sta in cale o persoana la un MALL cu peste 1000 de angajati?

 3. Rzv Răspunde

  Acel om care a licitat pentru acea bucata de pamant de 20 de metri patrati….este omul lui BUD…nu va dati seama? este logic…ce sa faci cu 20 de metri patrati ? loc pentru 2 WC-uri…doreste cu orice pret sa impiedice noua constructie.

 4. kiss lorand Răspunde

  din surse sigure se stie cine e in afacerea asta cel mai viceprimarul ALBU SI BUD toata lumea stie cum a ajuns ALBU viceprimar

 5. Fara Cap Răspunde

  Cumparatorul “a dat pe acest teren suma de 1003 euro”.
  Se subintelege ca pe tot terenul a dat 1003 euro.
  1003 euro impartit 20 mp ii egal 50.15 euro/mp.

  Acuma fie sunteti prastie la matematica fie la scris articole, ultima daca cumva ati uitat sa scrieti 1003 euro/mp.
  In concluzie dovada ii ca sunteti pe langa din nou.

 6. Cetateanul Y Răspunde

  Asta este noua conducere Satu Mare.
  Niste mafioti si jumatate! Nu le pasa de oras si de locurile de munca care s-ar fi creat. Ne cred pe toti prosti, de parca nu ne-am dat toti seama ca magaria asta cu terenul de 20 mp e pusa la cale de ei. De primarul Kereskeny si de viciprimarul Albu, sluga lui Kereskeny. Mai are si Bud cu Molul lui implicatii ca doar e interesat evident. Daca se vroia la nivelul conducerii orasului fiti siguri ca se trecea peste orice la fel ca si cu magazinul Lidle de la podul Golescu. Dar se pare ca orasul asta e condamnat la subdezvoltare din cauza coruptiei. Faceti plangeri la DNA sa vina la Satu Mare.

  • Unu' Răspunde

   Porcăria asta a fost creată de fostul primar, coi-ca dorel de sătmar, împreună cu fostul consiliu local!
   Să vină DNA și să-i lege pe dobitoci, până nu intră-n parlament, că unii și-au exprimat dorințele în acest sens!

 7. cârcotaş Răspunde

  Se acuza în stânga şi dreapta dar nimeni nu spune de ce s-a pus în vânzare acel teren.Şi cu cine a licitat 48 paşi de licitare?Dacă au fost 48 de paşi înseamnă că au fost si alţi doritori cu alte intenţii decât cele de blocare a proiectului. Măi,măi,măi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.