PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

La Primărie, ca pe propria moşie. Cum îşi face un edil lucrările cu angajaţii şi utilajele Primăriei

Primarul unei comune din judeţul Satu Mare se comportă în Primărie ca pe propria moşie. Acesta este acuzat de un grup de consăteni că se foloseşte de utilajele şi angajaţii primăriei, în timpul orelor de serviciu, pentru a-şi face unele lucrări agricole.

Un grup de locuitori din comuna Socond îl acuză pe primarul Ioan Crasnai că în data de 30 august le-a dat ordin unor angajaţi ai primăriei să îi ducă acasă baloţii de lucernă şi de paie. Angajaţii Primăriei au fost filmaţi cum folosesc atât buldoexcavatorul pentru încărcatul baloţilor cât şi tractorul, ambele în proprietatea administraţiei locale, pentru a-şi face lucrările agricole. Ei reclamă că acest lucru este de-a dreptul sfidător, cu atât mai mult cu cât transportul baloţilor s-a făcut în timpul în care muncitorii ar trebui să lucreze pentru primărie, nu pentru folosul personal al primarului, fiind plătiţi din banii statului.

Există într-adevăr o hotărâre a Consiliul Local care prevede că utilajele respective pot fi închiriate, la preţul de 80 de lei/oră, în acest condiţii edilul având de plătit circa 1.400 de lei. Angajaţii au fost filmaţi la muncă atât la ora 8:30 cât şi la ora 17:00.

Din filmări se vede cum angajaţii se află cu utilajele pe terenul primarului şi cum intră cu tractorul în curtea edilului, cu recomrca încărcată de baloţi.

Localnicii susţin că primarul a mai abuzat de utilaje și a mai făcut lucrări n interesul propriu, însă acum au răbufnit şi au decis să-l filmeze.

Revolta este cu atât mai mare cu cât edilul nu se ocupă de bunul mers al comunei. Starea drumurilor din Răteşti către Socond şi către Stâna este de-a dreptul jalnică, localnicii catalogând sfidătoare atitudinea primarului.