Ultima actualizare: ieri, 20:15
Locale

La Primărie, ca pe propria moşie. Cum îşi face un edil lucrările cu angajaţii şi utilajele Primăriei

utilaje socond primarie (4)Primarul unei comune din judeţul Satu Mare se comportă în Primărie ca pe propria moşie. Acesta este acuzat de un grup de consăteni că se foloseşte de utilajele şi angajaţii primăriei, în timpul orelor de serviciu, pentru a-şi face unele lucrări agricole.

Un grup de locuitori din comuna Socond îl acuză pe primarul Ioan Crasnai că în data de 30 august le-a dat ordin unor angajaţi ai primăriei să îi ducă acasă baloţii de lucernă şi de paie. Angajaţii Primăriei au fost filmaţi cum folosesc atât buldoexcavatorul pentru încărcatul baloţilor cât şi tractorul, ambele în proprietatea administraţiei locale, pentru a-şi face lucrările agricole. Ei reclamă că acest lucru este de-a dreptul sfidător, cu atât mai mult cu cât transportul baloţilor s-a făcut în timpul în care muncitorii ar trebui să lucreze pentru primărie, nu pentru folosul personal al primarului, fiind plătiţi din banii statului.

Există într-adevăr o hotărâre a Consiliul Local care prevede că utilajele respective pot fi închiriate, la preţul de 80 de lei/oră, în acest condiţii edilul având de plătit circa 1.400 de lei. Angajaţii au fost filmaţi la muncă atât la ora 8:30 cât şi la ora 17:00.

Din filmări se vede cum angajaţii se află cu utilajele pe terenul primarului şi cum intră cu tractorul în curtea edilului, cu recomrca încărcată de baloţi.

Localnicii susţin că primarul a mai abuzat de utilaje și a mai făcut lucrări n interesul propriu, însă acum au răbufnit şi au decis să-l filmeze.

Revolta este cu atât mai mare cu cât edilul nu se ocupă de bunul mers al comunei. Starea drumurilor din Răteşti către Socond şi către Stâna este de-a dreptul jalnică, localnicii catalogând sfidătoare atitudinea primarului. 

 

8 comentarii

 1. Paulesti Răspunde

  Si fostul primar din pauleati, nagy iosif facea la fel…. mai mult el purta gunoiul de acasa cu politisti comunitari care ii tundeau si pomi de acasa

 2. haryploterrr Răspunde

  cand filmati si la carei unde masina de la cantina sociala descarca pe caplenilor da la fabrica de mobilier da la urziceni

 3. dsd Răspunde

  oare cum o ajuns doamna crasnai secretar al judetului cu salar de 10000 lei fiica domnului primar au acces toti cetatenii la functii sau prin trafic de influenta????

 4. Didina Răspunde

  Așe tata, așe fiica. Donna secretar sta cu mașina județului la inedit 4 ore….si nu dupe program lucru. Cearcă rochii

 5. popescu dan Răspunde

  mai are o fica care are obiceiul ca inainte de sarbatori(si nu numai) sa pretinda spaga…. cica merge in control

 6. cetatean socond Răspunde

  esti de-a dreptul sfidator d-le primar. Iti permiti “matale”sa te duci dupa vaci cu masina primariei, sa-ti duci sotioara la fiecare targ(Beltiug), ba chiar trimiti si soferul dupa ea acasa sa nu cumva sa astepte prea mult la “mosia lu matale”. Te duci “matale” la nunti, botezuri prin sate, “cine mai e ca tine?” ” ce crezi?. Sa ai “matale” sluga acasa de la ajutorul social, chiar esti tare “di” tot.Mai stiu multe , dar n-o sa ti le spun aici toate. Sunt “altii” interesati care vor sa ma asculte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.