PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Draxlmaier caută 800 de angajați. N-are de unde să-i ia

Draxlmaier Satu Mare are nevoie de cel puțin 800 de angajați și îi caută cu disperare în tot județul. Este nevoie de atâția muncitori pentru că se dorește deschiderea unei noi secții.

Au fost încercate tot felul de tertipuri pentru a-i determina pe sătmăreni să se angajeze la fabrica de cablaje, dar până acum foarte puțini s-au prezentat pentru angajare.

Au fost promise prime de instalare echivalent cu un salariu, actualilor muncitor li s-a promis că li se dau anumite bonusuri salariale dacă aduc angajați în fabrică, dar niciuna dintre aceste promisiuni nu au dat roade.

S-a cerut și ajutorul AJOFM a cărui director, Simona Derșidan, s-a ferit să spună de câți muncitori are nevoie Draxlmaier.

”Nu putem spune acum că Draxlmayer are nevoie de 800 sau de 1.000 de muncitori. Este foarte greu de găsit, la noi în județ, o astfel de masă de oameni. Da, are nevoie de angajați și vom încerca să-i ajutăm”, a precizat directorul AJOFM.

Sătmărenii se feresc să se angajeze la Draxlmaier pentru că știu la ce tratament sunt supuși în fabrică. Mai mult decât atât, marea majoritate a sătmărenilor consideră că salariile sunt mult prea mici la ce pretenții sunt acolo.

”Nu merge nimeni acolo la salariul ăsta. Nu vor avea ce face, vor trebui să ridice salariul. Cu siguranță, dacă ar oferi cel puțin 2.000 de lei salariu și-ar găsi anagajți. Dar așa…”, concluzionează un fost angajat Draxlmaier.