Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Draxlmaier caută 800 de angajați. N-are de unde să-i ia

conferinta-sindicat-draxlmaier-satu-mare2Draxlmaier Satu Mare are nevoie de cel puțin 800 de angajați și îi caută cu disperare în tot județul. Este nevoie de atâția muncitori pentru că se dorește deschiderea unei noi secții.

Au fost încercate tot felul de tertipuri pentru a-i determina pe sătmăreni să se angajeze la fabrica de cablaje, dar până acum foarte puțini s-au prezentat pentru angajare.

Au fost promise prime de instalare echivalent cu un salariu, actualilor muncitor li s-a promis că li se dau anumite bonusuri salariale dacă aduc angajați în fabrică, dar niciuna dintre aceste promisiuni nu au dat roade.

S-a cerut și ajutorul AJOFM a cărui director, Simona Derșidan, s-a ferit să spună de câți muncitori are nevoie Draxlmaier.

”Nu putem spune acum că Draxlmayer are nevoie de 800 sau de 1.000 de muncitori. Este foarte greu de găsit, la noi în județ, o astfel de masă de oameni. Da, are nevoie de angajați și vom încerca să-i ajutăm”, a precizat directorul AJOFM.

Sătmărenii se feresc să se angajeze la Draxlmaier pentru că știu la ce tratament sunt supuși în fabrică. Mai mult decât atât, marea majoritate a sătmărenilor consideră că salariile sunt mult prea mici la ce pretenții sunt acolo.

”Nu merge nimeni acolo la salariul ăsta. Nu vor avea ce face, vor trebui să ridice salariul. Cu siguranță, dacă ar oferi cel puțin 2.000 de lei salariu și-ar găsi anagajți. Dar așa…”, concluzionează un fost angajat Draxlmaier. 

31 comentarii

  1. toma vasile Răspunde

    Doresc sa merg la voi…dati 1000eu net in mana?

  2. vasile Răspunde

    Ionescu maistru la debitare sch A. esti un.muist si jumatate.

  3. Adi Răspunde

    Doriti salarii de 2000 de lei, chiar si o mie de euro, când aveți 8 clase, iar un inginer dupa 18 ani de invatat ia 1500 de lei..

    • Anonim Răspunde

      Nu conteaza scoala conteaza sa fi om azi sef maine poti ajunge si u muncitor

    • Anonim Răspunde

      Ba adi tu de ce nu lucrezi macar o luna pe banda sau pe linie sa vezi cum ii nu ai mai vb asa cand ai pauza 5 min nu ai timp sa mergi la wc sau la tigara te.as vedea eu.nu ai mai zice

    • MESCA MARIANA Răspunde

      pai daca este asa sa intre si domni ingineri pe banda sa traga 8 ore pe bani astia sa vedem daca mai au aceeasi parere.avem colegi cu facultare si sunt in banda,si nu se fofileaza ca au facultate,astia cu facultati pe bani sa taca din gura in fata muncitorilor caci in materie de de ceea ce lucram muncitorul stie ce are de facut mai bine ca un inginer astia sunt numai de umplutura si sa avem noi pt cine trage sa scoatem cat mai multe salarii

    • Curea Răspunde

      Si ce faci tu k învinsr ma

  4. topu Răspunde

    ingineri sunt cu duiumu ….muncitori lipsesc
    PLATITI MUNCITORII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. topu Răspunde

    Nici la industria usoara nu sunt muncitori oare de ce ??????

    SALARI MIZERABILE
    ORE SUPLIMENTARE OBLIGATORII
    SCLAVIE CURATA
    CONDITII DE LUCRU SUB ORI CE CRITICA

  6. Fost angajat Răspunde

    Clar ca nu mai merge nimeni pentru ca stie lumea cum se comporta cu tine sefii, trag de tine mai ceva ca pe animale, sefii de acolo orice ar face numai sa nu te plateasca, bani prima data si respect dupa sa aiba pretentii. Pana acum trei ani se zice “poti pleca ca sunt 100 la poarta in locul tau” e s-a ajuns ca nu nai sunt. Va spun eu in 2 ani firma nu o sa mai aiba muncitorii, doar sefii o sa ramana si obsa bage la matisat ei.

  7. Ionica Răspunde

    Si pestele de la cap se imputeste. La stresmaier de la conducere incepe, problema este cu reputatia firmei si cu ce se intampla acolo

  8. gigi Răspunde

    Cum e cu “poti pleca,la poarta asteapta altii?na fratilor,luatii pe aia care astwapta la poarta.

  9. D-REX Răspunde

    PRODUCTIVITATE mai mare decat in GERMANIA si salar de ROMANIA . Suntem prosti ?

  10. john Răspunde

    CA SA LUCREZI PE LINIE TREBUIE SA FII SUPRAOM.5 MIN SI 30 SEC LA O FAZA,70 DE MASINI IN 8 ORE ITI RUPI SPATELE CA MERGI ACASA APROAPE PARALIZAT.DESPRE ASTA VORBIM.ASTA E REALITATEA.SI VOR SA AJUNGA LA 80.E GREU SA INTELEGI CE MUNCA DEPUNE UN OM IN CONDITIILE ACESTEA,DOAR DACA SIMTI PE PIELEA TA REALIZEZI DESPRE CE VORBESC.IN CURAND O SA RAMANETI SI FARA OAMENII CARE II MAI AVETI.CE ANGAJARI?SUNTETI NEBUNI? FACETI 50 DE MASINI IN 8 ORE SI POATE ASA MAI SUNT SANSE SA LUCREZE CINEVA LA VOI.NU FITI FLAMANZI SEFI ROMANI!

  11. angajat Răspunde

    Normal ca pleaca toti si nu mai vine nimeni,la asa conditii si salarii.veniti in hala 2 da vedeti in ce conditii se lucreaza de cand viseaza sefii roboti pe pereti.dragi oameni care nu lucrati la drm nu credeti vrajelile lor,plecati unde vedeti cu ochii dar nu aici.primele promise sunt mai mult pe hartie ca fac totul sa nu ti le dea.exemplu:refuzi suplimentare ramai fara ele.asta e realitatea sclavie si bataie de joc mai ales pe banda unde angajeaza acum.

  12. ARBEITMACHTFREI Răspunde

    Mai PORICK ,tu unde traiesti? cu ce te ocupi?

  13. angajat Răspunde

    Norick ii ceva sef lingau la drm.numai astia lauda firma,dar nu se gandesc ca fara muncitori vor zbura si ei.sper sa se inchida fabrica si toti sefii incapabili sa-i vad unde vor lucra.dc cercetezi organigrama din drm poti vedea cum sefii sunt rude,vecini fosti colegi la Ipa,Unio,sau amante,concubine,functii cumparate cu bani.ex.seful sortatorilor balogh jolti care a facut-o sefa peste maistrii de scolarizare pe nevasta-sa cu ajutorul lui Jago cu,care isi face vacanta la Ocna Sugatag.Ogrin fost sef la Lidl care a plecat de bun ce a fost la facut tatuca Sabau mare sef.Balogh Szabi un alt loser care se leaga de oameni pt nimic dar mamica si fratioru merg in pauza cand li se scoala,si exemplele pot continua.Ghita trezeste-te pana nu e prea tarziu!

    • Norick Răspunde

      @angajatule , ai sutat pe langa poarta , dar no problem. Spor la munca si la invidie… 😛 🙂
      P.S. un sfat pt. Tine : invata,invata si invata…;-)

    • ana Răspunde

      Mai dar voi ce lucrați acolo DE CE DRACU NU FACETI SINDICAT va zice un angajat de la Pitesti care lucrează de 16 ani si na acum la noi este bine avem 1890 pe cartea de munca nu ne obligă nimeni la ore suplimentare etc

  14. Vecinu Răspunde

    Poi bai pretenilor nus cum da bs spun si cum ma umfla risu ca eu is plecat di 2004 si acuma cistig un salar pe zi din ala a vostru de drexmaier si.chiar mai mult deci fratilor plecati si pe bani imprumut eu fac 6-7 vacantze pe an.inafara din tara in care is an vazut multe si nu o sas opresc aici da vin si acasa de cite ori pot deci…lasti ai pe lacomi aia o sas banuiasca iei….mai devreme sau mai tirzi…nu stiu eo puterea zvonului…dar or da stie

    • observator Răspunde

      Măi vecine nu ştiu cu ce te ocupi de ai timp de 6-7 vacanţe,dar bănuim.Ne face cinste prezenţa ta pe unde umbli?După scris ai fi bun şi la Drexi,la măturat curtea.

  15. gabriel Răspunde

    Sa mearga Draxlmaier la alte locatii- in Pitesti abia asteapta cei de la Leoni sa se mute la Lisa.

  16. edina Răspunde

    Sefii au pretentia ca muncitorii sa faca 80de masini iar dupa 8 ore nu mai pot sta in picioare de oboseala si se mai mira ca lumea nu mai are putere sa mearga si sambata la lucru si iti taie si prima de prezenta ca doar esti obligat!dar ei s-au cacat pe ei cand noului director ia venit ideia ca SEFII sa incerce ca faca o masina (fara muncitori).minunea a tinut cam 3ore.in pauza radeam cu colegii de ei ca habar nu au avut de nimic.numai se invarteau in jurul mesei parca atunci ar fi vazut pt prima oara un cablu!dar sa dea ordine, si sa ne faca in toate felurile ca nu lucram destul,ca nu facem productie stiu toti!si cand au ridicat UN bazis se plangeau(barbatii) cat este de greu!dar cu noi urla doamna maistra ca dupa 8 ore nu mai puteam de spate de atata ridicat de bazis(fiind doar femei la masa)pt noi nu era greu!de salarii sa nici nu vorbim si de respect

    • Fara Cap Răspunde

      Ai auzit de ITM? In fiecare saptamana i-as chema in vizita.

      • Ionuț Răspunde

        Ai auzit de cele 2 accidente de munca la drm ? A venit ITM-ul, ai mai auzit de atunci ceva ? “Nu mușca mâna care te hrănește”

  17. Iosif Răspunde

    ce-i si cu proastele alea de la resurse umane? nu sunt in stare de nimic, in frunte cu sefa lor silvia. aia pe langa ca ii proasta ii si betiva, m-a calcat pe picioare in club. sigur nu tine minte, nu se putea tine pe picioare…. si tot fac ele anunturi dar la noi nu ajung… sunt degeaba!

  18. Vasile Răspunde

    si primele de recomandare ajung la cine vor ele, ba se da… ba nu se da… nu va lasati fraieriti, nu recomandati pe nimeni!

  19. dudu1989 Răspunde

    da acolo este sclavie curata mai ales in hala 3 unde esti muncit ca un sclav cu sefi fara bun simt rusine mai ales la ksl motor, cockpit, linii etc se zice ca sunt reprezentanti salariatilor pe aia doare fix in p..a ca esti batjocorit asa ca nu puneti botul la promisiunile celor de la dreaxlmaier.

  20. alecsx Răspunde

    toata lumea se plange ….dar nimeni nu face nimic….daca o saptamana, angajatii ar refuza sa lucreze sunt aproape sigur ca s ar mai schimba ceva….o firma cu asemenea productie nu cred ca isi pot permite sa stea o saptamana pe butuci…ca vorba aia au si ei niste contracte ce trebuie respectate…si la care se platesc penalizari in caz contrar……asa ca tot voi ANGAJATII puteti schimba ceva…..incercati …multa bafta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.