PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Micro 17 şi Carpaţi II rămân fără parcări în acest an. Anchetă penală în desfăşurare

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, şi viceprimarul Adrian Albu au anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă că în cartierele Micro 17 şi Carpaţi II nu va fi amenajată nicio parcare în acest an. Ba mai mult, ei au spus că fostele contracte încheiate de fosta administraţie fac obiectul unor verificări de ordin penal.

Dintr-un motiv care ţine de legalitatea unor contracte începute pe vremea fostei administraţii şi care ar fi trebuit să le ducem noi la capăt, parcările din Micro 17 şi Carpaţi II nu se vor mai face în cursul acestui an, urmând să reevaluăm. Explicaţia este simplă, anumite persoane din primărie au considerat că nu sunt încheiate în condiţii depline de legalitate. Am cerut şi de la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice un punct de vedere şi am anulat aceste contracte, urmând ca toamna asta să luăm hotărârea de care parcări facem şi cum ne încadrăm. Nu se vor mai face individual, ci pe grupuri“, a declarat viceprimarul.

Primarul Kereskenyi Gabor a precizat că fosta administraţie a făcut 17 contracte de câte 100.000 de euro pentru amenajarea parcărilor, în loc să facă o licitaţia publică, astfel că au fost demarate investigaţii penale.

Au fost făcute 17 parcări date cu încredinţare directă, cu câte 100.000 de euro, deci în jur de 1,7 milioane euro s-a dat cu încredinţare directă la o anumită firmă. Sunt deja suspiciuni şi demarate şi unele investigaţii de natură penală cu aceste chestii. Bineînţeles şi noi am semnalat  de mai multe ori că soluţia nu era cea mai legală să dea cu încredinţare directă aceste lucrări. Noi, după o analiză care o facem în aceste zile, o să dăm drumul, vom face o licitaţie deschisă, la care poate să participe oricare dintre firmele interesate“, a declarat primarul.

Albu a mai spus că decizia de a se demola garajele a fost una nefericită, rămânând un aspect trist. Oamenii au reclamat că nu au lăsat garajele până la amenajarea parcărilor.