PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ministrul Transporturilor a făcut anunțul: Când se începe la Centura Sătmarului

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, s-a întâlnit joi la Oradea cu autorităţile din mai multe judeţe, inclusiv Satu Mare pentru a discuta despre proiectele importante din zonă.

El a anunţat că pentru Centura Sătmarului, CNADNR va emite ordinul de începere pentru contractul de consultanță, urmând ca ulterior, acesta, să emită Ordinul de începere a lucrărilor până la mijlocul lunii viitoare.

„Am cerut autorităților locale, societății civile, cât și constructorilor și reprezentanților CNADNR să rămână la fel de serioși și desigur, implicați în toate activitățile pe care le întreprind pentru această comunitate. Doar așa se vor putea concretiza toate proiectele vitale pentru infrastructura națională”, a declarat Ministrul Transporturilor.

 CNADNR SA a semnat în data de 30 septembrie contractul de servicii “Supervizarea construcției Variantei de Ocolire a Municipiului Satu Mare”. Finanțarea acestui contract este din fonduri UE (POIM) 75% și de la Guvernul României 25%, valoarea totalâ a contractului fiind de 2.832.012,65 lei fără TVA. Durata contractului este de 51 luni și a fost atribuit prin licitație deschisă firmei S.C. CONSITRANS S.R.L.

După cum se știe deja, în cadrul ședinței din 19 septembrie, Guvernul României a aprobat hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1084/2012 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții “Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”, județul Satu Mare. Practic, Executivul a alocat suma de 460.152.000 lei pentru primul an și 270.249.000 lei pentru cel de-al doilea an, bani ce vor fi folosiți pentru a fi construită centura Sătmarului. Prefectul Radu Bud a declarat că finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat.