Ultima actualizare: ieri, 20:52
DRM
Locale

Ministrul Transporturilor a făcut anunțul: Când se începe la Centura Sătmarului

centura-satu-mare-radu-bud-kereskenyi-gaborMinistrul Transporturilor, Sorin Bușe, s-a întâlnit joi la Oradea cu autorităţile din mai multe judeţe, inclusiv Satu Mare pentru a discuta despre proiectele importante din zonă.

El a anunţat că pentru Centura Sătmarului, CNADNR va emite ordinul de începere pentru contractul de consultanță, urmând ca ulterior, acesta, să emită Ordinul de începere a lucrărilor până la mijlocul lunii viitoare.

„Am cerut autorităților locale, societății civile, cât și constructorilor și reprezentanților CNADNR să rămână la fel de serioși și desigur, implicați în toate activitățile pe care le întreprind pentru această comunitate. Doar așa se vor putea concretiza toate proiectele vitale pentru infrastructura națională”, a declarat Ministrul Transporturilor.

 CNADNR SA a semnat în data de 30 septembrie contractul de servicii “Supervizarea construcției Variantei de Ocolire a Municipiului Satu Mare”. Finanțarea acestui contract este din fonduri UE (POIM) 75% și de la Guvernul României 25%, valoarea totalâ a contractului fiind de 2.832.012,65 lei fără TVA. Durata contractului este de 51 luni și a fost atribuit prin licitație deschisă firmei S.C. CONSITRANS S.R.L.

După cum se știe deja, în cadrul ședinței din 19 septembrie, Guvernul României a aprobat hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1084/2012 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții “Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare”, județul Satu Mare. Practic, Executivul a alocat suma de 460.152.000 lei pentru primul an și 270.249.000 lei pentru cel de-al doilea an, bani ce vor fi folosiți pentru a fi construită centura Sătmarului. Prefectul Radu Bud a declarat că finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat.

 

5 comentarii

 1. Fara Cap Răspunde

  Deci sa ma asteptam pana in noiembrie si dupa aia pana in decembrie sa vedem cine castiga alegerile dupa care poate sa vina popa sa cante prohodul.

 2. X Răspunde

  Promisiuni de cacat. Se va schimba guvernul. Toate proiectele nationale vor fi blocate reanalizate si vor vedea ei ce proiecte au prioritate. Centura unui oras de cacat ca satu mare nu va fi. Mai ales daca psd-ul va fi la putere.

  • Coco Răspunde

   De acord cu tine. Cind a venit ponta s-au oprit toate….

   • Satmarean Răspunde

    Sa mori tu. Unde ai fost când era Ponta? Poate vrei sa spui ca în aceea perioada au început să se facă multe:județul a primit bani pt drumuri(vezi SM-Apa-Seini),în municipiu s-au făcut locuri de parcare in M14-16 si s-a demarat lucrările si in M17-CII lucruri care nici un primar nu a reușit. Da,sunt multe lucruri rămase în urmă în oraș ,dar alții au fost 8ani la guvernare și nu au făcut altceva decât să taie salariile și să fure……si alții le-au dat înapoi. Ghici cine???????

 3. george Răspunde

  Realizari recunoscute de pe vremea plagiatorului sef ponta : cateva cosuri de gunoi in Soarelui si parcare privata la cabinete pe L.Blaga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe despre Locale
Stiloul lui Arghezi şi călimara lui Coşbuc, expuse la Muzeul de Artă (FOTO)

Vernisajul expoziţiei „O istorie insolită a manuscrisului românesc"  a avut loc astăzi la Muzeul de Artă din Satu Mare, piesele...

Închide