PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Precup îi apără pe poliţiştii locali. Sunt bine pregătiţi. Nu amendăm preferenţial!

Poliţist cu maşina în Grădina Romei

Şeful Poliţiei Locale, Ioan Precup, îşi apără agenţii, după ce primarul a spus că această instituţie este cea mai contestată din toate unităţile aflate în subordinea Primăriei. El consideră că Poliţia Locală îşi face bine treaba, chiar dacă mai sunt probleme.

“Probabil că este contestată către primar, suntem contestaţi de anumite persoane, dar eu consider că angajaţii Poliţiei Locale îşi fac treaba. Sunt şi lacune, dar cu efectivele pe care le avem considerăm că facem în aşa fel încât atribuţiile pe care le avem să le ducem la bun sfârşit cu bine”, a declarat Ioan Precup.

El susţine că Poliţia Locală nu amendează preferenţial.

“Vă asigur că nu amendăm preferenţial, toate persoanele care încalcă legea sunt sancţionate, indiferent de posibilităţile lor financiare, de maşinile pe care le au, sau de faptele pe care le-au comis. Eu nu le pot reproşa, decât să le fac observaţii atunci când constat că nu îşi îndeplinesc atribuţiile atunci când trebuie şi să le atrag atenţia să facă tot ceea ce trebuie pentru a duce la bun sfârşit”, a mai spus Preup.

Şeful Poliţiei Locale spune că îşi sancţionază suboronaţii când constată că nu îşi fac datoria, aplicând două sancţiuni în acest an.

“Întotdeauna luăm măsuri de sancţionarea în cazul în care se încalcă flangrant. Am sancţionat pentru neîndeplinirea atribuţiunilor de serviciu. Dacă nu greşesc, cred că două persoane am sancţionat anul acesta”, a adăugat Precup.

Poliţia Locală are 70 de poliţişti, Ioan Precup spunând că ar fi nevoie de 150 de persoane, câte sunt în organigramă.

“Nu văd ce ar putea fi îmbunătăţit decât dotarea, să putem angaja oameni, şi atunci cred că am fi mai vizibili în luarea măsurilor”, a mai precizat acesta.

 Întrebat dacă personalul este suficient de bine instruit, Precup a răspuns: “Eu zic că da!”