Ultima actualizare: azi, 21:42
Locale

Precup îi apără pe poliţiştii locali. Sunt bine pregătiţi. Nu amendăm preferenţial!

Poliţist cu maşina în Grădina Romei

Poliţist cu maşina în Grădina Romei

Şeful Poliţiei Locale, Ioan Precup, îşi apără agenţii, după ce primarul a spus că această instituţie este cea mai contestată din toate unităţile aflate în subordinea Primăriei. El consideră că Poliţia Locală îşi face bine treaba, chiar dacă mai sunt probleme.

“Probabil că este contestată către primar, suntem contestaţi de anumite persoane, dar eu consider că angajaţii Poliţiei Locale îşi fac treaba. Sunt şi lacune, dar cu efectivele pe care le avem considerăm că facem în aşa fel încât atribuţiile pe care le avem să le ducem la bun sfârşit cu bine”, a declarat Ioan Precup.

El susţine că Poliţia Locală nu amendează preferenţial.

“Vă asigur că nu amendăm preferenţial, toate persoanele care încalcă legea sunt sancţionate, indiferent de posibilităţile lor financiare, de maşinile pe care le au, sau de faptele pe care le-au comis. Eu nu le pot reproşa, decât să le fac observaţii atunci când constat că nu îşi îndeplinesc atribuţiile atunci când trebuie şi să le atrag atenţia să facă tot ceea ce trebuie pentru a duce la bun sfârşit”, a mai spus Preup.

Şeful Poliţiei Locale spune că îşi sancţionază suboronaţii când constată că nu îşi fac datoria, aplicând două sancţiuni în acest an.

ioan precup“Întotdeauna luăm măsuri de sancţionarea în cazul în care se încalcă flangrant. Am sancţionat pentru neîndeplinirea atribuţiunilor de serviciu. Dacă nu greşesc, cred că două persoane am sancţionat anul acesta”, a adăugat Precup.

Poliţia Locală are 70 de poliţişti, Ioan Precup spunând că ar fi nevoie de 150 de persoane, câte sunt în organigramă.

“Nu văd ce ar putea fi îmbunătăţit decât dotarea, să putem angaja oameni, şi atunci cred că am fi mai vizibili în luarea măsurilor”, a mai precizat acesta.

 Întrebat dacă personalul este suficient de bine instruit, Precup a răspuns: “Eu zic că da!”

12 comentarii

 1. cititorul Răspunde

  Off, ce vremuri, 150 posturi vacante la politia locala, 100 posturi vacante la primarie, iubuti colegi renuntam la firme de productie, mergem la stat cu servuciu, unde sunt salarii bune, fara sa faci nimic, propun activitatea lui Precup de urgenta sa fie analizata in cons. local, primarul are mare dreptate.(vedeti organigrama din Baia Mare,178 posturi mai putine decat in SM)

 2. x-ulescu Răspunde

  Cand isi face rondu in zona str Mihai Viteazu , Tribunal
  si strazile adiacente , pe multe sunt semne cu oprirea interzisa si e plin de masini parcate acolo … aveti curaju sa faceti ordine ,, sau mai simplu : scoateti semnele de oprire interzisa !!

 3. petre Răspunde

  Nu îndrăznesc că e zona cu PILE judecători, procurori, avocați, adică cei care sunt plătiți să aplice legea!!!

 4. Sătmărean Răspunde

  Gazdac când revine la conducerea politiei locale.

 5. contravenient Răspunde

  Daca seful lor zice ca sunt bine pregatiti si nu amendeaza preferential eu zic ca ar trebui sa ii trimita la un control OFTALMOLOGIC deoarece am fost singurul sanctionat conform prevederilor HG. 1391/2006 “Art. 142.- Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor: alin. g) în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, precum şi la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea” desi in cei 25 m inainte si dupa statie mai erau oprite cel putin 6 masini. Deci e clar ori nu vad bine ori nu cunosc legislatie pe care din cate am citit eu nu prea au dreptul sa o aplice nefiind angajati ai Ministerului Administraţiei şi Internelor cum prevede OUG 195/2002 art. 1 alin. “(3) Autoritatea competenta in domeniul circulatiei pe drumurile publice privind initierea si avizarea unor reglementari, precum si aplicarea si exercitarea controlului privind respectarea normelor din acest domeniu este Ministerul Administratiei si Internelor, prin Inspectoratul General al Politiei Romane.” Asa ca il sfatuesc pe dl. primar ori sa ii trimita la niste cursuri de legislatie ori la un control oftalmologic ! ! !

  • Vasile Răspunde

   Ei nu sanctioneaza pe paza codului rutier ci in baza legii de organizare si functionare a politiei locale. sunt in schimb de acord cu aplicarea sanctiunilor in mod discriminator, am fost si eu in aceeasi situatie

  • Badea Gheorghe Răspunde

   Demisia, incompetent ordinar care ești!
   Semnalez unui agent faptul că bicicliștii fac slalom pe trotuar, printre pietoni, și el se face că n-a văzut nimic!
   Semnalez că pe strada Petofi (în spate la Aurora) nu poți folosi trotuarele pe nicio parte, din cauza mașinilor parcate cu oglinda-n zid și el îmi răspunde că nu sunt alte locuri de parcare și că legea ar permite parcarea pe trotuar!!!, în condițiile în care strada Retezatului, paralelă cu Petofi era goală!!!
   O instituție de incompetenți condusă de cel mai incompetent director, Precup Ioan!
   Demisia!

 6. Karapix Răspunde

  frumoase pozele din gradina Romei…frumos editate…
  https://www.youtube.com/watch?v=QOZrUoepV-Q

 7. Pop Ioan Răspunde

  Caz concret.Pe Iuliu Maniu,in fata service-ului de GSM , pe zona verde era parcat un Audi negru.Chiar veneau doi politisti comunitari (au trecut de masina),le-am atras atentia asupra masinii si raspunsul a fost ca “ne grabim ca suntem in misiune” si dusi au fost….

 8. Thomas Răspunde

  dle director….aveti curaj sa va trimiteti militienii maine dimineata, intre 7 si 9, pe MViteazu sa amendeze nepreferential? Ca daca nu….vorbiti in gol. Poate au curaj sa amendeze nepreferential si masinile personale ale politistilor de la rutiera, ca si ei le lasa pe partea dreapta a strazii, la umbra indicatorului cu oprirea interzisa. astept cu interes reactia dvs…

 9. Găzdaș Răspunde

  Il doare pe Precup fix in penis de problemele voastre sau ale Orasului Satu Mare si de ce fac slugile purtătoare de uniforme… stie ca i se pregateste bagajul de plecare …

 10. Roberto Răspunde

  Are o moaca de comunist original…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.