PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria face ordine între poduri. Malurile Someşului, defrişate

Viceprimarul municipiului Satu Mare Adrian Albu a anunţat într-o conferinţă de presă că Primăria va face ordine pe malurile Someşului, între cele două poduri, zona urmând să capete un aspect civilizat. El a mai spus că a solicitat CFR–ului să cureţe zonele de lângă căile ferate.

“Vom face o operaţiune care se va finaliza în luna noiembrie. Trebuie să vedem dacă îi putem convinge pe cei de la CFR. Este vorba despre a se defrişa toată zona căii ferate pe o distanţă de 7 – 8 – 10 metri de fiecare parte pe tot parcursul oraşului. Sunt câţiva km. Mai avem discuţii cu cel care are ştrandul, nu a tăiat iarba de la podul de cale ferată până după ştrand niciodată în acest an. Mai vrem să facem o defrişare a malurilor, zonelor inundabile, suntem în discuţii cu Apele Române, dar e greu în Ţara Românească, pornind de la podul Golescu până la podul de cale ferată, urmând să aibă un aspect mai normal, că acum arată ca o pădure. Ulterior o să ne gândim împreună ce putem face în acea zonă care poate fi o zonă de agrement foarte frumoasă”, a spus Albu.

Primăria va face o estimare a costurilor pentru un an, şi va stabili în ce măsură îşi poate permite întreţinerea acestor zone în fiecare an.