PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria vrea să modernizeze opt străzi de pământ. Despre ce e vorba

Primăria municipiului Satu Mare are în vedere modernizarea a opt străzi de pământ din oraș. Primarul Gabor Kereskenyi a precizat astăzi, într-o conferință de presă, că modernizarea acestora va fi supusă dezbaterii consilierilor locali în viitoarea ședință, care va avea loc mâine.

Străzile care urmează a fi modernizate sunt Alexandru Vlahuță, Bixadului, Ceferiștilor, Livada, Locomotivei și Mașiniștilor, Ferăstrău și Merilor. Edilul șef a mai spus că se va încerca includerea celor opt străzi pe programul POR. 

Tot cu aceeași ocazie, primarul Kereskenyi a mai precizat că se are în vedere reabilitarea termică a opt blocuri din Satu Mare, cu 425 de apartamente. În acest caz, proiectele pentru finanțare trebuie depuse până în data de 12 noiembrie. 

 Primarul Kereskenyi s-a mai arătat nemulțumit de activitatea Poliției Locale Satu Mare, despre care spune că este una dintre cele mai contestate instituții aflate în subordinea Primăriei, fie că e vorba de ordine publică, fie de parcări. Și reclamațiile nu vin numai de la cei sancționați de polițiștii locali. Edilul șef a mai arătat că nu se are în vedere schimbări la nivelul conducerii acestei instituții ci trebuie luate măsuri ca Poliția Locală să funcționeze la parametrii normali.