PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PSD şi-a depus listele pentru parlamentare. Target: un senator şi doi deputaţi! (FOTO)

PSD Satu Mare a depus astăzi la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 32 listele cu candidaţii la alegerile parlamentare, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat.

La senat ordinea este următoarea: 1. Gabriel Leş, 2. Gheorghe Marincaş, 3. Rodica Maxi, 4. Adrian Farcău.

La Camera Deputaţilor: 1. Ioana Bran, 2. Octavian Petric, 3. Ciprian Crăciun, 4. Cristinel Darie, 5. Adrian Micle, 6. Maria Măcelaru, 7. Mariana Sălăgean.

Targetul PSD este să obţină la Satu Mare un post de senator şi doi deputaţi, în urma analizării voturilor de la alegerile locale rezultând că acest lucru este posibil.

PSD Satu Mare vine în fața sătmărenilor cu oameni noi și cu tineri, dar și cu lideri cu experienţă. Astfel, lista pentru Camera Deputaților este deschisă de Ioana Bran, președinte al TSD Satu Mare și vicepreședinte al Organizației Județene. Pe locul 2 se află deputatul Octavian Petric, vicepreședinte al organizației județene.

La Senat, lista este deschisă de Gabriel Leș, secretar de stat la Ministerul Apărării Naționale, un candidat cu o vastă experiență în administrație, iar pe locul 2 se află consilierul județean Gheorghe Marincaș.

Președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a declarat că PSD vizează la Satu Mare două mandate de deputat și un mandat de senator.

”Vom îmbina experiența și profesionalismul cu vitalitatea tinerilor. Am înțeles foarte bine schimbările prin care trece societatea, am înțeles că trebuie să ne adaptăm, să atragem tinerii de partea noastră, să atragem elitele și să-i promovăm inclusiv pe listele pentru Parlament. Am avut în vedere ca listele de candidaţi ale PSD să fie profesionalizate, pentru ca toate comisiile de specialitate din Parlament să aibă reprezentanţi ai PSD care sunt foarte bine pregătiţi pe acea specializare.Astfel, PSD Satu Mare propune pe listele pentru alegerile din decembrie specialiști în economie și afaceri, profesioniști în administrație, dar și un parlamentar cu experiență. În acest fel, proiectele pe care le propunem pentru dezvoltarea județului Satu Mare și îmbunătățirea vieții sătmărenilor vor avea mai mari șanse de reușită”, a declarat președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.

Ioana Bran are 30 de ani și a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Babes-Bolyai Cluj –Napoca, deținând totodată și un masterat în audit și expertiză contabilă. Tânăr antreprenor de succes, Ioana Bran a contribuit la dezvoltarea unui brand național puternic și s-a implicat intens în viața comunității. A intrat în politică la 25 de ani, în anul 2010, și s-a implicat activ, încă de la început, în viața organizației PSD și în viața orașului Satu Mare. Din postura de consilier județean PSD a susținut cele mai mari proiecte de investiții care s-au derulat vreodată în județul Satu Mare. Acum candidează pentru un mandat de deputat în Parlamentul României cu credința că poate contribui la schimbarea de care societatea românească are nevoie acum. 

Octavian Petric are 55 de ani și este licențiat în drept, deține un masterat în drept comunitar și administrarea justiției antidrog, absolvind totodată cursurile Colegiului Național de Apărare și ale Institutului Diplomatic Român. Este unul dintre cei mai activi deputați din Satu Mare. Ca și membru în Comisia de Buget-Finanțe a Camerei Deputaților a fost un promotor al proiectelor de dezvoltare a județului Satu Mare. A fost cel care i-a adus la Satu Mare pe toți membrii Comisiei de Buget-Finanțe, convingându-i pe deputați că proiectele din județ trebuie susținute de la București. În cele trei mandate de consilier județean, Octavian Petric a fost un adevărat ambasador al zonei Codrului, reușind să determine conducerile CJ Satu Mare să aloce fonduri și să demareze proiecte pentru această zonă a județului, pe atunci una dintre cele mai defavorizate.

Gabriel Leș are 40 de ani și este economist cu specializare în marketing la Universitatea de Vest din Timișoara, absolvind și un master în managementul financiar contabil. Are o vastă experiență în administrația publică și în politică, ocupând pe rând funcțiile de viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect al județului Satu Mare, director al APIA Satu Mare și până azi secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale. Gabriel Leș și-a început cariera politică la 25 de ani, când a fost ales consilier municipal și a dobândit între timp experiența necesară pentru a reprezenta cu succes sătmărenii în Senatul României.

”Toţi oamenii de pe listă vor acţiona în Parlament pentru a trece legi necesare pentru ca mai mulţi români să ajungă în clasa de mijloc, similare cu legea eliminării de 102 de taxe nefiscale, printre care taxa radio tv și timbrul de mediu, pe care PSD a trecut-o marți în Parlament, dar pe care președintele Klaus Iohannis refuză să o promulge”, a precizat Aurelia Fedorca.