Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

PSD şi-a depus listele pentru parlamentare. Target: un senator şi doi deputaţi! (FOTO)

depunere-candidaturi-psd-satu-mare-49PSD Satu Mare a depus astăzi la Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 32 listele cu candidaţii la alegerile parlamentare, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat.

La senat ordinea este următoarea: 1. Gabriel Leş, 2. Gheorghe Marincaş, 3. Rodica Maxi, 4. Adrian Farcău.

La Camera Deputaţilor: 1. Ioana Bran, 2. Octavian Petric, 3. Ciprian Crăciun, 4. Cristinel Darie, 5. Adrian Micle, 6. Maria Măcelaru, 7. Mariana Sălăgean.

Targetul PSD este să obţină la Satu Mare un post de senator şi doi deputaţi, în urma analizării voturilor de la alegerile locale rezultând că acest lucru este posibil.

PSD Satu Mare vine în fața sătmărenilor cu oameni noi și cu tineri, dar și cu lideri cu experienţă. Astfel, lista pentru Camera Deputaților este deschisă de Ioana Bran, președinte al TSD Satu Mare și vicepreședinte al Organizației Județene. Pe locul 2 se află deputatul Octavian Petric, vicepreședinte al organizației județene.

La Senat, lista este deschisă de Gabriel Leș, secretar de stat la Ministerul Apărării Naționale, un candidat cu o vastă experiență în administrație, iar pe locul 2 se află consilierul județean Gheorghe Marincaș.

Președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a declarat că PSD vizează la Satu Mare două mandate de deputat și un mandat de senator.

”Vom îmbina experiența și profesionalismul cu vitalitatea tinerilor. Am înțeles foarte bine schimbările prin care trece societatea, am înțeles că trebuie să ne adaptăm, să atragem tinerii de partea noastră, să atragem elitele și să-i promovăm inclusiv pe listele pentru Parlament. Am avut în vedere ca listele de candidaţi ale PSD să fie profesionalizate, pentru ca toate comisiile de specialitate din Parlament să aibă reprezentanţi ai PSD care sunt foarte bine pregătiţi pe acea specializare.Astfel, PSD Satu Mare propune pe listele pentru alegerile din decembrie specialiști în economie și afaceri, profesioniști în administrație, dar și un parlamentar cu experiență. În acest fel, proiectele pe care le propunem pentru dezvoltarea județului Satu Mare și îmbunătățirea vieții sătmărenilor vor avea mai mari șanse de reușită”, a declarat președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.

Ioana Bran are 30 de ani și a absolvit Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Babes-Bolyai Cluj –Napoca, deținând totodată și un masterat în audit și expertiză contabilă. Tânăr antreprenor de succes, Ioana Bran a contribuit la dezvoltarea unui brand național puternic și s-a implicat intens în viața comunității. A intrat în politică la 25 de ani, în anul 2010, și s-a implicat activ, încă de la început, în viața organizației PSD și în viața orașului Satu Mare. Din postura de consilier județean PSD a susținut cele mai mari proiecte de investiții care s-au derulat vreodată în județul Satu Mare. Acum candidează pentru un mandat de deputat în Parlamentul României cu credința că poate contribui la schimbarea de care societatea românească are nevoie acum. 

Octavian Petric are 55 de ani și este licențiat în drept, deține un masterat în drept comunitar și administrarea justiției antidrog, absolvind totodată cursurile Colegiului Național de Apărare și ale Institutului Diplomatic Român. Este unul dintre cei mai activi deputați din Satu Mare. Ca și membru în Comisia de Buget-Finanțe a Camerei Deputaților a fost un promotor al proiectelor de dezvoltare a județului Satu Mare. A fost cel care i-a adus la Satu Mare pe toți membrii Comisiei de Buget-Finanțe, convingându-i pe deputați că proiectele din județ trebuie susținute de la București. În cele trei mandate de consilier județean, Octavian Petric a fost un adevărat ambasador al zonei Codrului, reușind să determine conducerile CJ Satu Mare să aloce fonduri și să demareze proiecte pentru această zonă a județului, pe atunci una dintre cele mai defavorizate.

Gabriel Leș are 40 de ani și este economist cu specializare în marketing la Universitatea de Vest din Timișoara, absolvind și un master în managementul financiar contabil. Are o vastă experiență în administrația publică și în politică, ocupând pe rând funcțiile de viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect al județului Satu Mare, director al APIA Satu Mare și până azi secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale. Gabriel Leș și-a început cariera politică la 25 de ani, când a fost ales consilier municipal și a dobândit între timp experiența necesară pentru a reprezenta cu succes sătmărenii în Senatul României.

”Toţi oamenii de pe listă vor acţiona în Parlament pentru a trece legi necesare pentru ca mai mulţi români să ajungă în clasa de mijloc, similare cu legea eliminării de 102 de taxe nefiscale, printre care taxa radio tv și timbrul de mediu, pe care PSD a trecut-o marți în Parlament, dar pe care președintele Klaus Iohannis refuză să o promulge”, a precizat Aurelia Fedorca.

 

41 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    O echipa mediocra. Vor obtine cel mult un deputat.

    • Dany Răspunde

      putin spus mediocra! Este cea mai slaba echipa de candidati pe care au aruncat-o in lupta PSDul/si pe vremea mediocrului ciocan ghita scoteau candidati mai bine pregatiti

  2. Ion Satmarean Răspunde

    E si domnisoara lui teleormaneanul in gasca?

  3. Ioan Răspunde

    Ioana Bran, locul I la Camera Deputaților-pipula( pardon, pupila) lui Dragnea, preferată în locul lui Petric, un om cu mare experiență în Parlament!

  4. Ion Satmarean Răspunde

    Pana la urma Petric nu-i la ALDE?

  5. Gigi Răspunde

    Halal echipa! Cea mai slaba pe care a avut-o PSD.

  6. Andi Răspunde

    Oare cu ce s-a evidentiat Ioana Bran pentru a fi candidata?

  7. Forestierul Răspunde

    Ati uitat la Les Gabrielucu funcția de consilier asistent la Primăria Racsa unde cică a făcut naveta pentru 600 lei mai documentați ca e interesant

  8. Salaor Răspunde

    zvonul este ca Petric a dat 60000 de euro pentru un loc de deputat,loc 2 la PSD si inca 50000 la Bucuresti

  9. Florin Răspunde

    Aurelia Fedorca trebuia demisa!nu a respectat decizia colegilor din comitetul executiv județean psd, va vedea la alegeri cum va cadea in cur atunci cand colegii nu vor trage la alegeri

  10. Ghicitoare Răspunde

    Unde esti matroz? Avea dreptate matroz, Ioana Bran in 3 saptamani va renunta la candidatura, chiar si Gil prietenul lui Octavian Petric a declarat ca acesta o va executa, ca doar nu baga 200.000 mii de euro doar asa in campania electorala

    • matroz Răspunde

      @ghicitoare:sunt aici ca intotdeuana.Eu nu am facut niciodata afirmatii de acest fel si nici altele despre candidata PSD Bran.Nu am asemenea informatii.Prostii pe care le culegi de aiurea nu le pune in spusele mele!Si acum ghicitoare cirip cirip la prostia lansata ,te las sa ghicesti cu cine voi vota!

      • x Răspunde

        @matroz evident ca voi vota cu ciuma rosie 😉 PSD-ul e tatuat inclusiv pe buca stanga a lui ma-ta

    • Norick Răspunde

      @Ghicitoare : este matrozul adevarat- el e’ baiat bun si simpatic – si sunt ceva corcituri,care tot se folosesc acelasi nickname – ei sunt mai perversi… 🙂 😛

  11. pesede Răspunde

    Tandemul Fedorca Petric cancerul din PSD, saracul Les cum da telefoane pentru sustinere in partid ca nu il sprijina nimeni si se va face de cacao

    • cititorul Răspunde

      TOT RESPECTUL si felicitari d-nei, Aurelia Fedorca, pres. PSD, pentru orientarea exceptionala, de a trimite in senatul ROMANIEI, pe d-nul Gabriel Les, persoana cu inalta tinuta si profil UMANA, care va face cinste judetului Satu Mare.

  12. Vocea Romaniei Răspunde

    mai aștept și ofertele USR și PNR. dacă vin tot cu aceiași politruci cu care ne-am obișnuit, stau acasă. Oricum nu contează cu cine votez…

  13. Sany Valutistu' Răspunde

    …”55 de ani și este licențiat în drept, deține un masterat în drept comunitar și administrarea justiției antidrog, absolvind totodată cursurile Colegiului Național de Apărare și ale Institutului Diplomatic Român”.Absolvite cu brio la Piata de alimente nr. 1 pe cand era coleg cu “valutistii” pe care i-a uitat,ba chiar ii ignora!…Pai chiar asa??!!Sa-ti renegi colegii??!!Urat,foarte urat !!Ai uitat zilele in care ”colegii” iti curatau camasa de mucii scapati involuntar pe piept din cauza “euforiei “provocate de paharelele muuuulte de coniac?

  14. george Răspunde

    cea mai bună echipă ever : d-șoara Bran din famiglia de mafioți evazioniști cu alcool *interlopi din Mărtinești , dl .tavi fost sudor la Unio , clasela țcpală câte trenul , afaceri veroase în Valea Jiului suținute se I.M.Pascu , DNA doarme ?
    gabiță fiul lui tata , penticostal original , mut , fără idei și inițiative , marionetă eternă

  15. pesede Răspunde

    Este adevarat asta cu contractele cu armament care le onoreaza deputatul, de cand este in functie? Asa se aude ca este sutinut de europarlamentarul Pascu si ca ar valora contractele la jumatate de milion de euro, toate cu livrare la germănica , tancuri, munitie, etc

    • xxx Răspunde

      mi-a soptit cineva ca am avut si niste rachete cu raza lunga de bataie de pe timpul lu raposatu care s-au dus tot in germanica, abia acum…..

  16. Faur Răspunde

    Daniel Bran nu candidează?Consiliul Județean condus de foștii șefi karate Kids au scos cataloage pe la tipo Les srl…oare o coincidenta ca soția lucrează chiar la consiliul judetean….cercetare

  17. pesede Răspunde

    dar de contractele Ioanei Bran cu Consiliul Județean Satu Mare ce ziceti? Sume colosale pe facturi pe palinca? Nu e conflict de interes? Doar era consilier judetean

  18. chestor Răspunde

    dar functionarii publici au voie sa faca camapanie electorala? Raducu Bud, ce veghezi masonule?

    • Instructor tractoristi Răspunde

      Taci chestore, taci! Nu le distrage atentia la Ionuca si Bujor care isi fac listele de campanie cu functionari publici si angajati din institutii

  19. Un oarecare Răspunde

    Citesc aceste comentarii si ma minunez! Aberartii dupa aberatii, sa nu mai vorbesc despre cei care sunt certati cu limba romana. Toti sunteti analisti politici, vorbiti despre contracte facute de Pascu, stiti macar faptul ca el este cel care a muncit ca romanica sa ajunga in NATO? Faptul ca acest Les despre care vorbiti a inceput niste proiecte la Ministerul Apararii care erau ascunse prin sertare de acolitii lui Boc? Exista o vorba: daca esti prost mai bine taci, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice banuiala. O seara placuta!

  20. Taurul Răspunde

    Ah proiecte la Primăria Racsa cu naveta și semnat condica în fiecare dimineață timp de 2 luni cică….împins de govor secretar de stat…etccc

  21. Un oarecare Răspunde

    Ai auzit vreodata de ORNISS?

    • Un oarecare Răspunde

      Daca avrea vreo pata in activitate nu putea fi numit in functia de secretar de stat, dar la noi improscatul cu noroi e sport national. Dar e usor sa-ti dai cu parerea din fata tv-ului sau de la bar. Dupa cateva paharele romanii se pricep la: fotbal, politica si religie. Cereti schimbare dar traiti in aceeasi mocirla, tipic Miorita, sa moara si capra vecinului……

  22. x Răspunde

    ce sloboz vreti de la PSD? partid de hoti! nu de parca restul nu ar fi…..dar astea! doar pitipoance penali si corupti propun in functii inalte! SA ma PIS pe mortii lor! 1….muie PSD 2 muie PNL 3 muie UDMR!!!!!!!!!!!!!!! de restu ce sa mai zic? sa ma fut in ei partide

  23. POSTAC Răspunde

    Felicitari Ioana, sper ca nu citesti aceste comentarii mizerabile , daca le citesti sa stai linistita , sunt vesnicii postaci a lui Coica Dorel Costel, platiti din banii cabinetelor facute pe spatele satmarenilor , acest trintor care a trindavit 4 ani isi permite sa plateasca postacio sa injure un partid care l-a facut TRINTOR 4 ani si a realizat niste cosuri de gunoi , DOTTORE vezi ca poate nu apuci Craciunul acasa DOTTore …stii tu de ce…

    • Michael Muri Răspunde

      Consilier județean = bani si afaceri cu statul! Doar stim ca, clanul de mafioti Bran au delapidat tot timpul statul, doar asa se vorbeste prin orasul de pe Somes, chiar si cazul cu fratiucul cum a fost saltat de mascati

    • Fara Cap Răspunde

      Veizi ca de 26 de ani se scrie TRÂNTOR CU Â din A si nu cu Î din I.
      In rest totul are sens, toata lumea ii face pe placul lui Coica chiar si cei de la B1 https://youtu.be/HLcpALaP1fM

  24. Sorin Fanatan Răspunde

    Eu nu am votat pina acuma psd , pntr ca era Coica , dar acuma voi vota sigur psd pntr ca am scapat de aces mafiot care a tras partidul in jos , deci votez psd si echipa psd

  25. horatiu din tufisuri Răspunde

    felicitari psd , succes sa aveti, binenteles ca am sa va votez

  26. Michael Muri Răspunde

    danutu bran pe unde esti? Sa tragem un tun cu Daniel Constantin ..apropo se aude ca domnisoara deputat ar fi fost incompatibila, chiar atunci cand a incasat bani de la Palat Jud si Consiliul Județean, doar Anișoara lui Petric știe asta si inca cateva informatii din cadrul serviciului cu care ii vor da lovitura finala la domnisoara deputat

  27. laurentiu Răspunde

    JALNICA echipa PSD!!!Norocul lor e ca au votanti fideli care voteaza si o coada de matura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.