PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UPDATE: Viktor Orban planifică o autostradă în Ungaria spre Satu Mare

Municipiul Satu Mare ar putea fi legat cu sistemul de autostrăzi Ungaria și din Europa, premierul Ungariei, Viktor Orban, anunțând astăzi, cu ocazia vizitei sale la Satu Mare, că se are în vederea construirea unei autostrăzi până la frontiera Româno-Maghiară. 

UPDATE: Liderii UDMR prezenți la întâlnirea cu premierul Ungariei, Viktor Orban, spun că acesta a declarat că vrea să construiască autostrada pe teritoriul Ungariei până la frontiera cu România și nu între Satu Mare și frontiera respectivă, așa cum a fost tradusă în limba română declarația primului ministru maghiar. Pentru evitarea unor conflicte, PortalSM a decis retragerea declarației traduse a premierului maghiar. Precizăm că PortalSM deține înregistrarea audio a declarației premierului Viktor Orban tradusă în limba română. 

Premierul a mai precizat că Ungaria este interesată de o Românie de succes, și a spus că-și dorește ca România să se dezvolte pentru că în acest fel și Ungaria este mai puternică. 

“Ungaria este interesată într-o Românie de succes, deci ca prieteni dorim succes tuturor cetăţenilor României şi le dorim succes şi din punctul de vedere al dezvoltării României, care îi prieşte şi Ungariei, pentru că valoarea fiecărui lot este determinată şi de valoarea loturilor învecinate. Deci, în a dori succes României există şi un interes din partea Ungariei, aşadar noi vă dorim succes, noi vă dorim să vă dezvoltaţi în următorii ani, cum vedem şi astăzi semnele evoluţiei din trecut. Însă în acest spaţiu politic, în Parlamentul de la Bucureşti, comunitatea maghiară din România trebuie să aibă o reprezentanţă puternică. Eu sunt o persoană optimistă şi cred că sunt argumente pentru repezentanţa acestei comunităţi, dar nu înseamnă să fii înţelept, nu înseamnă să fii şi orb, deci trebuie să vedem că există fenomene, să există evoluţii în viaţa comunităţii maghiare din România, în lumea politică din România care ar putea periclita viaţa acestei comunităţi. Vorbesc aici despre tendinţe. Considerăm că, din când în când, comunitatea maghiară nu este respectată în felul în care ar trebui să fie, însă consider că aceasta poate fi pusă în paranteză în cazul unei abordări pozitive din partea politicului românesc”, a mai spus Viktor Orban.