PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Candidatul PSD la Senat, Gabriel Leș: Nimeni nu are dreptul să batjocorească Ziua Națională a României pentru câteva voturi

Candidatul PSD Satu Mare la Senat, Gabriel Leș, a reacționat la ultimele declarații făcute de oficiali de la Budapesta legate de Ziua Națională a României, ultima fiind făcută joi la Satu Mare de premierul ungar Viktor Orban.

Acesta afirmă că românii și maghiarii trăiesc în armonie în județul Satu Mare, însă oficialii țării vecine încearcă să-i dezbine.

Românii și maghiarii trăiesc într-o armonie deplină în toate localitățile mixte din județul Satu Mare, iar municipiul Satu Mare a fost dat de multe ori exemplu de bună conviețuire interetnică. În aceste zile vedem la televizor că oficialii unguri încearcă să dezbine românii și maghiarii din Transilvania”, a declarat Gabriel Leș.

Candidatul PSD la Senat a dat de înțeles că oficialii din Ungaria se folosesc de retorica naționalistă pentru ca UDMR să treacă pragul electoral și să intre în Parlament. 

Eu sper că este doar o retorică de campanie pentru ca UDMR să treacă pragul electoral. Nimeni, absolut nimeni, niciodată, nu are dreptul să pună sub semnul întrebării și să batjocorească Ziua Națională a României, nici măcar doar cu scopul de a câștiga câteva voturi”, a declarat Gabriel Leș.