PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cota de impozitare se reduce doar până la 0,7%. Sătmărenii au cerut mai mult

Cu toate că în dezbaterea publică privind reducerea cotei de impozitare pentru clădirile nerezidențiale deținute de persoanele fizice s-a solicitat reducerea cotei de impozitare de la 1,3%, în prezent, la 0,2-0,4%, Consiliul Local Satu Mare a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, reducerea acesteia până la 0,7%, așa cu, de altfel, a fost anunțată și inițial.

Consilierii PSD Adrian Micle și Ciprian Crăciun au propus ca această cotă de impozitare să fie de doar 0,4%, afirmând că în felul acesta rata de colectare va fi mai mare și că oferă mai multe șanse de dezvoltare municipiului Satu Mare. De asemenea, și Marcela Papici (ALDE) a arătat că ar fi de acord cu o reducere mai substanțială, cea propusă de colegii de la PSD, a cotei de impozitare.

Consilierii UDMR au afirmat că reducerea la 0,7% a acestei cote este sustenabilă de Primăria Satu Mare și că, dacă va fi cazul, în primăvară, se mai poate propune încă o reducere.

Propunerea consilierilor PSD a căzut cu 12 voturi împotrivă și șapte pentru, astfel că a rămas 0,7%.

Această nouă cotă va fi pusă în aplicare începând de la 1 ianuarie 2017. În schimb, celelalte impozite, taxe, chiar și amenzile, rămân neschimbate pentru anul viitor.